mleté vepřové
pepř
sůl
čerstvá šajvěj – list i květ
Vydlabat papriky a rajčata a naplnit připraveným ochuceným mletým, do rajčat položit na dno lístek šalvěje, polít oliváčem a dát péct. Šťávu to pustí samo, za necelou hodinku je hotovo.
Recept poslala Sharka: „Na 25 paprik a 21 rajčat bylo 3 kg mletýho masa.
Uvařila jsem k tomu nové brambory, přidala k nim ty stonky od šalvěje a sůl a tahle nádhera zmizela do půl hodiny po dodělání, sosík byl skvělej. Do vedra to bylo něco osvěžujícího a lehkého…“
Nechci být zase první v komentářích , ale asi musím . Já bych ještě udělala soudečky z cuket . To není kritika , protože cukety mám doma pořád . V zimě – v létě je kupuju , jen když staly 80 , tak to neee
Věrko to vůbec není marný nápad.Úplně to vidím s tím šárčiným dohromady.MŇAM
nebyly Verko…dovezla jsem tam jen rajčata a papriky…a mleťocha….
Šárko ráda bych se přihlásila do tvojí jídelny. Tvým strávníků tiše závidím. Tohle jídlo musel být přímo koncert chutí.
No ani nemluv , kdyby nás taky Sharka pozvala
Ona zvala, ale je drobet z ruky 🙂
byl…a nádherně to vypadalo a ještě jsem k tomu dodělávala zeleninu na pekáči jen na skus…jako přílohu, kdo by měl málo…taky zmizela…
Klid, i na cuketu dojde dámy — ze Sharčiny kuchyně.
Výborný!
Zrovna včera jsme se bavily o tom, že už dlouho nebyl půlkovej pekáč. Děláme fakt velkej. Všechno podélně rozpůlíme a naplníme. Bereme od každého kus, jen houby dva klobouky. Tak většinou v pekáči leží dva kusy rajčete, papriky tlusté, papriky bílé, lilku, cukety, houbové klóbrce, ačokča (té víc), tykvičky, větší vydlabané kedlubny, menšího vydlábnutého celeru, a cibulové misky. A plníme to jednak masem (šalvěj zkusíme, neb jako jediná bylina přežila zahradnické zásahy našich mladých), jednak vydlabaným matrošem, sýrem a nebo prostou žemlovou nádivkou… Prostě vším, co je třeba zpracovat. A jíme bez příloh, neb nejméně ve dvou druzích už jsou v kompozici. Nejlepší na tom je, že pro tři jsou vždycky jen dva kusy stejné „misky“ a to většinou rozdílně plněné. Některé bitvy bývají ostré.
No, mohla bych být jednou hodná, udělat jen ty papriky a rajčata a naplnit jednotně tím šalvějovým masem… Ale já si k tomu rozhodně přihodim jednu papriku s fetou, o tuhle lahůdku holky nejeví zájem, tak budu mít zákusek, když už pojede trouba…
Že já tu zase lezla 😋. Jarní barko , ještě je třeba se pozvat k Boykům . A stydím se , ze mě tohle ještě nenapadlo . Vždyť to je výborné pohoštění ( no a sliny mi opět tečou )
Jen se nestyď zaznamenej a příště udělej.A ten sosík hmmmm.
Šmankote, papriky a cuketku bych si dala, rajčata chápete, že?
Vypadá to skvěle a věřím, že to skvěle i chutnalo. 👍👍👍
Tak já si to trochu pokrátím, dám do jednoho malého zapékacího pekáčku hezky společně a budu věřit, že se mi to nepopere. Se šalvějovým masíčkem to bude luxusní – jen můžu dát akorát lístky, květy už nemám. 😋😎
nepopere, já to dávala zvlášť, protože papriky byly moc pevné a trvalo jim to o trošku déle, než se udělaly…
Ježyš, to vypadá fakt jedle. Proč já se vždycky dělám s klasicky plněnýma paprikama, ptám se?! Já je teda odlehčuju vařenou rýží a možná bych ji frkla i sem do toho masa, jinak bych se přežráčkovala hnedle.
Asi prtoto, se se tak dělaly doma! (Ofšem bez rýže).