(1832) Krevety na česneku

tygří krevety i malé krevetky
množství podle mlsnosti a počtu strávníků
10 stroužků česneku
1 dl oleje
100 g máslo
nepatrně soli

Krevet oloupeme (viz č. 1830). Pokud mají na „zádíčkách“ tmavší proužek střívka, ostrým nožem krevetku podélně nakrojíme a střívko odstraníme.
Česnek oloupeme a nakrájíme na plátečky nebo nožem rozmačkáme.
Na pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme nakrájený (nebo rozmačkaný) česnek.
Když se česnek rozvoní, přidáme krevety a krevetky a po každé straně je osmažíme do lehce růžové (trvá to asi 2 – 3 minuty po každé straně), lehce osolíme a hned teplé podáváme.
Podáváme s bílým chlebem (na foto – delší rovné „rohlíky“ posypané sýrem) a zeleninou.

Recept podle dcery Elišky vyzkoušela Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (1832) Krevety na česneku

  1. Jana Macůrková napsal:

    Na dovolené jsem nabyla dojmu, že základem chorvatské kuchyně je česnek. Čím víc, tím líp…

  2. sharka.68 napsal:

    ta příloha se sýrem – to ke krevetám nejde, sýr se k nim nehodí…. a ta rajčata se dávají zvlášť, jak pouští šťávu, tak to krevetám dává jinou chuť a navíc se o ně krevety ochladí a pak to není ono….decka oleje je tak na kilo krevet…

  3. bozena.fialova napsal:

    Střívka z krevet by se měla odstraňovat vždycky, jinak je to stejné, jako neodblaňovat mozeček.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..