(1840) Kalamáry smažené

3 velké olihně
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce sladké papriky
špetka soli
olej na smažení
Olihně vykucháme tak, abychom nerozřezávali tělíčko, ale aby „pytlíček“ zůstal neporušený.
Nakrájíme napříč na dvojité proužky a obalíme ve směsi mouky, papriky a soli.
Papriky dávejte raději méně, ať zůstane chuť olihní.
Obalené olihně vložíme do vyšší vrstvy horkého oleje a smažíme do lehkého zrůžovění, což trvá asi 5 – 8 minut.
Pozn: když jsem olihně nakrájela, tak jsem hodně přemýšlela, jak z těch proužků vzniknou ty kroužky – hned po vhození do oleje se proužky narovnaly a „zkroužkovatěly“.

Experimentovala Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (1840) Kalamáry smažené

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Omlouvám se, ale jak čtu „kalamáry“, tak vidím „Kalamáry Vary“ a film Poslední prázdniny

  2. sharka.68 napsal:

    Jano, neber to osobně..to je jen takovej můj výkřik – proč to všichni smaží? je tolik skvělých úprav olihní..ty smažený kroužky byl olihním čert dlužen…mastný to je, chuť to nemá po olihni,ale po těstíčku a omastku..taková lehce ogrilovaná, je skvělá a s listovým salátkem a citronovou kůrou, bylinkami, pepříkem, kouskem pálivé papričky a stříklá bílým vínem… to je nebe v hústech…

  3. Vera M. napsal:

    Mi ty smažené taky nejedou. Pak se divíme , ze lidé řeknou : je to bez chuti a jako guma .
    Ony malinko chuti v podobě bylinek potřebují , aby nebyly jako amarouny ( ta mouka a smažení to vůbec nespravi )
    Chápu Janu , ze chce předvést hodně variant, ale tohle není žádná dobrota.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..