(1843) Cuketové matjesy

1 kg cukety
2 nebo více velkých cibulí
lžíce soli

lák:
1 lžíce cukru
0,5 dcl oleje
1 dcl octa
celý pepř
bobkový list

Cukety nakrájíme na proužky, osolíme a necháme asi 3 hodiny vypotit.
Cibuli nakrájíme na půlkolečka, která se rozpadnou na proužky
Mezitím si uvaříme lák.
Cibuli i vypocené proužky cuket  zalijeme lákem.
Vše necháme přejít varem, dáme do sklenic a necháme v ledničce vychladit.

Připravil Petr Zeman

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

15 komentářů: (1843) Cuketové matjesy

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    To bude na okamžitou spotřebu, co?

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    No, pro rychlou spotrebu uplne ne. Koukala jsem na dalsi recepty … spousta lidi to dela ze syrove cukety, pak se to ma 5-7 dni odlezet, pokud z cukety tepelne upravene, tak dva dny.

  3. Haderach Kwisatz napsal:

    „Na kopci“ to sterilizuji 20 minut pri 70 stupnich a „Varime s Marcelou“ rika, ze nezavarene vydrzi v lednici 2-3 mesice, po otevreni zkonzumovat do 14 dnu…

  4. Vera M. napsal:

    Cukety zakoupené a ok , vyzkouším, no ni ? My, co nemáme zahrádky, tak musíme posečkat na pěkné v obchodě . Jinak nám podstrkují měkké hořké .

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..