(1862) Pražené mandle

200 g mandlí
50 g sůl
lžíce oleje

Mandle spaříme vařící vodou (spíše necháme několik málo minut vařit). Po vychladnutí je oloupeme, jde to snadno, ale je to nudné.
Osušené mandle nasypeme na pánvičku na trošku oleje a za stálého míchání je několik minut pražíme.

V papírové utěrce je zbavíme přebytečného tuku, lehce osolíme a dobře promícháme.

Slané pohoštění připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Jeden komentář: (1862) Pražené mandle

  1. Imelda napsal:

    Takto připravené mandle jsou moc dobré, třeba k vínu.
    Taky je přidávám do některých čínských pokrmů.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..