piškot
cukrářské piškoty
meruňky
rybízová šťáva
lžíce rumu
Nejprve si upečeme piškot, tak jak jsme zvyklí (např. Pětková roláda ap.)
Z piškotu odkrojíme kus, aby se nám vešel do menší formy (mám skleněnou hranatou na paštiky) a položíme na dno formy.
Poklademe cukrářskými piškoty namočenými trochu v rybízové šťávě.
Zalijeme rozmixovanými meruňkami (necháme v mrazáku skoro ztuhnout), navrstvíme piškoty a znovu meruňky a zakončíme piškoty pocákané opět rybízem.A dáme rychle do mrazáku ztuhnout, skoro zmrznout.
Podáváme v horku místo zmrzliny. Můžeme dozdobit šlehačkou.
Dezert připravila Jana Macůrková
A kde je ten rum? 😉
ten si kopneš do sebe…
Jedna PL je málo, to by chtělo aspoň malého panáka 🤔
Vzhledem k tomu, že u nás to sežpapkají většinou vnočata, tak i ta jedna polévková lžíc je dost. A mně by nestačil asi ani půl litr.
Tak to chápu
No, ale furt nevim, kam s tim rumem, pokud ho teda nevypiju…
Smíchej ho s tou šťávou…