150g cukr moučka
140g mletých ořechů
40g zavařeniny(rybíz, višně)
šťáva z půlky velkého citronu
čokoláda
Vše zamíchat v misce. Těstíčko je matlavé. Na peč. papíru vyválet doutníky (asi 1 cm v průměru)
Nedělejte je moc dlouhé. Při válení lehce podsypat ml. ořechy.
Máčet v rozehřáté čokoládě.
Před máčením v čokoládě je dávám s plechem na půl hodinky do mrazáku. Čokoláda pak rychle ztuhne a doutníky se tolik nekroutí.
Recept poslal i vyráběl: Hrabeboto
Pane Jiří to je paráda.Miluju ořechy a s tou zavaŕeninou a čokoládou to je kombinace jako hrom.Díky za tuhle ňamku.
Obdivuju!! Ukládám nádobu, kdy nebude tak horko..
A je to hezky naservírované👍
Dobrota, šikovný 🙂
Přestože nejsem milovnice sladkého , tak tohle joooo😋
Jednoduché, rychle hotové (žádné dlouhé stání) podle ingrediencí to bude určitě chutné. Bude li se konat podzimní sešlost, určitě předhodím davu 😋😎
Helemese, to je moc pěknej nápad na něco hodně sladkýho, kde se dá ovšem množství rafinovanýho cukru dostat až na nulu. Třeba při použití datlové pasty místo cukru a marmelády, nebo pasty právě z višní. No a čikuládu ať si každý reguluje podle krevních výsledků z diabetologie. 🙂
Pane Hrabě, je to bezva a půjde to i o Vánocích.
Dělám je právě na vánoce.