(1882) Makrela na grilu

makrely podle počtu strávníků
česnek
sůl
olej
Makrely vykucháme (pokud jsou vykuchané, pouze dočistíme, uvnitř bývají zbytky vnitřností, podél páteře potom sražená krev a rybí ledviny), důkladně propláchneme studenou vodou a osušíme.
Dovnitř vetřeme pastu z česneku, soli a trošky oleje. Necháme v ledničce rozležet.
Pečeme na grilu asi 15 – 20 minut podle teploty.
Pozn: pokud nechceme, aby se nám  makrely otevřely (rozšklebilo se bříško), sešpendlíme bříško párátkem nebo ovážeme kouskem nitě.

Grilovali Vlastik Macůrek a Vašek Šplechta.

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (1882) Makrela na grilu

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Na makrelu davam marinadu z oleje, soli, pepre, rozmarynu a malinko cesneku (pac ho nemuzu). A bud vyfiletovany nebo rozriznuty naplacato… 😉

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..