(1883) Pečené plněné žampiony

Tak já žampiony nesmažím, ale peču v troubě..

žampiony
pepř
sůl
čerstvé bylinky (např. šalvěj nebo dle chuti)
červená cibule
olej
Niva

Olámu nožičky, nastrouhám je na velkých slzách, přidám, pepř, sůl, čerstvé bylinky (třeba šalvěj – lístky i květy –  nebo jinou), červenou cibulku posekanou na drobno, kápnu olej a promíchám. Do kloboučku dám Nivu a na ni tu směs, položím do pekáčku, maličko podleju vodou   a dám do vyhřáté trouby na 180°C na 20 minut.

Recept poslala Sharka:  „A někdy mezi to dám třeba na kolečka pokrájenou ovařenou kukuřici…“

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (1883) Pečené plněné žampiony

  1. jarybarka napsal:

    Tak to bych mohla klidně týdně.

  2. Vera M. napsal:

    Jaj, to mám ráda. A u nás všichni dospělí.
    2 ks kukuřice už právě vezu z nákupu 😁

  3. kvetula.v napsal:

    Jelikož s houbama to máme poslední dobou tak všelijak, když vidím hezké žampiony za solidní cenu, neodolám a musej se mnou domů. Pak teprve řeším, co s nima. Tohle by mohlo být dobré, vyzkoušíme 😋. Poslední dobou smažené dost omezuji a jelikož se začíná ochlazovat , nebude problém zapnout troubu (pro dva bude stačit remoska).
    Kukuřici vynechám, ale myslím, že se mezi ně bude hodit i něco jiného . 😎

  4. BOYE napsal:

    Dorostenka prohlásila před cca čtvrt rokem, že nahradí maso houbama. Ne tak úplně jí to vyšlo, ale je fakt, že se u nás začalo jíst podstatně méně masa. A jak bývaly v oblibě smažené žampiony (v trojobalu, ale vždycky před obalováním jsem je plnila těma rozšmelcovanýma nohama a hrstičkou petrtelky, kousíčkem žemle v mlíce a oříškem másla – aby to nebylo tak dutý), tak je už dlouho taky podstatně častěji pečeme. A lesní houby jakbysmet. Jen výběroví jedinci mají výsadu řízků. Kukuřice by mě nenapadla, ale je to oblíbená zelenina, tak ji zkusíme. Já občas mezi žampiony dám i stejně velké plněné rajče, nebo – je-li – tak cuketový květy a posejpnu vršky osmahlou strouhankou s bylinama a trochou strouhnutého tvrdého sýra. Někdy jadel, ale když je, tak parmazán. A dokonalé. A přestože u nás, tohle nejíme s rejží ale s bramborovou kaší, porůznu případně vytuněnou, nebo s erteplema jen tak. Normálka sváteční jídlo a levné. Jo a i s čočkou je v oblibě.

    • sharka.68 napsal:

      u nás pracoval pán, co šel před 4 lety do důchodu a doma byl nešťastnej,že nemá co na práci..tak se rozhodl, že i pro radost vypěstuje žampiony..no a teď nimi zaváží celé okolí, školu,školku, restaurace…přidal hlívy (plicní a ússtřičnou) a houževnatec…. máme je od něj vždy čertvě sklizené,čisťounké,křehké,ale ne olámané..

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..