Uzené maso (uzený jazyk)
Cibule
na knedlíčky:
2 – 3 housky
1 vejce
šunka
sůl, pepř
petrželka
Maso dáme vařit asi na 2,5 hodiny. Do vody dáme 1 – 2 cibule, rozpůlené, neloupané.
Housky nadrobíme na jemno, přidáme na jemno umletou šunku, vejce, sůl, petrželku a pepř a vypracujeme tužší hmotu ze které tvarujeme menší kuličky nebo vykrajujeme lžící kousky.
Ty vkládáme do vývaru z uzeného masa, můžeme v něm ale nechat i kousky masa samotného. Knedlíčky povaříme na mírném ohni asi 5 – 8 minut.
Polévku připravovala Jana Macůrková
I k uzenému při vaření krom cibule přidávám mrkev, petržel a bobkový list. Ty knedlíčky se mi ale líbí (myslím, že už je tu i máme).