(1895) Polévka uzená se šunkovými knedlíčky

Uzené maso (uzený jazyk)
Cibule

na knedlíčky:
2 – 3 housky
1 vejce
šunka
sůl, pepř
petrželka
Maso dáme vařit asi na 2,5 hodiny. Do vody dáme 1 – 2 cibule, rozpůlené, neloupané.

Housky nadrobíme na jemno, přidáme na jemno umletou šunku, vejce, sůl, petrželku  a pepř a vypracujeme tužší hmotu ze které tvarujeme menší kuličky nebo vykrajujeme lžící kousky.
Ty vkládáme do vývaru z uzeného masa, můžeme v něm ale nechat i kousky masa samotného. Knedlíčky povaříme na mírném ohni asi 5 – 8 minut.

Polévku připravovala Jana Macůrková

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Jeden komentář: (1895) Polévka uzená se šunkovými knedlíčky

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    I k uzenému při vaření krom cibule přidávám mrkev, petržel a bobkový list. Ty knedlíčky se mi ale líbí (myslím, že už je tu i máme).

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..