Cibule
špek (slanina)
hovězí kližka
sůl, pepř
rozmarýn, tymián
černé pivo,
houby
česnek
Karamel
škrob
Spoustu cibule a špeku na kostičky osmahnout do zlatova, přidat na kostky kližku, osmahnout, osolit, opepřit, přidat svazek rozmarýnu a svazek tymiánu, zalít černým pivem a dusit. Po nějaké době přidali houby a to jak čerstvé, tak sušené-namočené, česnek, trochu udělaného karamelu, rozvařeného zase v pivě a když už bylo masíčko měkkounké, tak zahustili škrobem a velmi krátce povařili. Podávali s chlebem nebo kukuřičnými placičkami. Dostala jsem na to takovou chuť, že jsem vám to musela napsat a určitě to brzy zkusím.
Do komentářů připsala IvaC
Tak tohle je příděl na neděli, a od pondělka úřaduje Haderach.
Maso mi připomíná spíš zadní, nebo roštěnou.. recept dobrý, jen ten škrob, s tím bych měla prdablém..když je ta cibule spousta, tak zahušťkovat netřeba..
Mluvíš mi z duše, ó jasná! Navíc tramp a syrové hovězí se mi poněkud nerýmuje. Ale třeba pršelo a tramp vařil doma. Nebo, že by debužíroval Trump? Každopádně mě IvaC navnadila. Guláš s houbama, tomu rozumim i v textu. 🙂
Fotografie jsou u všech VZK a VPŽ pouze ilustrační a tak si s tím nelámej hlavu.
Ostatně já guláš nedělám jenom z kližky.
Jo, a ten kamramrel rozvařenej v pivě, ten tomu dává šmak!👍