(1916) Jehněčí po Beaverovsku

jehněčí maso
sůl
pepř
česnek
citron
dobromysl (oregano)
máta
1 PL olivovového  oleje

To si takhle za veliké bouřky, kdy padaly i stromy, chudák plyšák – beránek Čumák – zlomil nohu.
Takže po zpracování jsem maso jemně opepřila, dala do pekáčku  a přidala česnek, citronové plátky, čerstvou dobromysl,  oliváč, špetku soli a půldeci vody. Přikryla a dala do trouby. V polovině dušení, jsem přidala snítky máty, přiklopila ještě na 10 minut a potom dala forsáž a nechala zčervenat.

Recept poslala Sharka: „Chutnalo to skvěle. Příloha – brambory a rajčaťák. Jen v boji o hotové jídlo se fotit nedalo, protože by na mne nezbylo  😉 „

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (1916) Jehněčí po Beaverovsku

  1. jarybarka napsal:

    Nádhera. To je !a s voňavým oregánem a česnekem.To musela být hostina.

  2. Francizska napsal:

    Krásné, hezky recept. Dala bych si hned.

  3. Vera M. napsal:

    Já jsem veliká milovnice jehněčího. Máš to krásně doměkkoučka , to je vidět. Takhle jsem nikdy nepekla , ale věřím 😉😋

  4. BOYE napsal:

    Není co dodat. Je to zvěrstvo a týrání! Nejdřív i tvrdokožec jako já zaslzí nad krutým koncem heboučkého Čumáčka a vzápětí zaslzí a začne nesnesitelně trpět při pouhém čtení výčtu dokonalých ingrediencí a nakonec se ve zcela nelidských křečích zhroutí při zjištění, že nemá šanci ani sousto z toho lukulskýho hodu vstrčit do své zjitřené tlamy. Kosatku na tebe, Sharko!

    • blahovka.h napsal:

      Máš pravdu, tohle by mělo být trestné, dělat takové chutě a nedat.

    • sharka.68 napsal:

      bojim, bojim…. mi to povidej, to byl smolař od narození, to si při porodu vykloubil nohu, naučil se s tím nějak chodit i běhat..byl jedinej,kterýho jsme pojmenovala…dělal nádherný ksichtíky, proto Čumák…a slyšel na to…po tý bouřce jsem bulela, ale věděla, že to jinak nejde..už jen to krájet, byl očistec, ale kdybych to nedala, tak už asi nikdy…takže jsem mu vybrala voňavý poležení a snažila se, aby na mne moc nezbylo… jedlíci byli taky v křečích, když zjistili,že už nic není…
      PS: kosatku? hm, copak by z ní šlo udělat ?

  5. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Nádherně popsáno, skvělé přísady, jen to jehněčí já moc nemusím, ale věřím, že bylo skvělé. Palec nahoru 👍👍👍👍👍

  6. kvetula.v napsal:

    Hmmmm… takže nezbylo 😕
    Však ono se jednou zadaří a já si na takovéto úpravě skopového na bylinkách taky pochutnám 😋

  7. sharka.68 napsal:

    holky,
    nezbylo…všichni se báli, co z toho bude, on tu nikdo moc plyšáky nežpapá, ale dělám jim je právě bylinkami nebo na rajčatech, aby to bylo něco jinýho než guláš nebo jen obyčejně pečený jehněčí nebo skopový…takže už jedli i jehněčí burgery, skopovou kejtu v jogurtu,česneku a rozmarýnu..no hraju si s tím, když už je to místní a já tak vzdávám těm zviřátkům úctu…přece je nezkazím 😉

  8. vojtovahelena napsal:

    Už v té fázi přípravy to vypadá krásně, jsem taky názoru že s jídlem si máš pohrát a ne z jedné vody na čisto. Syn dostal kus muflona, no nic moc, tuhle zvěřinu moc nemusím. Dala jsem si s tím práci VELIKOU , bylo to dobré ale stejně tam byla ta “ beranina “ znát. Jehně to je něco jiného, laskominka veliká. Teď na mne čeká divočák v šípkové omáčce, minule byl se zelím a tak aby bylo všem vyhověno bude šípek. Kuchtičkám hezké dny a dobré suroviny na to kuchtění.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..