400 g mladých plodů lagenarie
(indické okurky)
2 lžíce másla
1 – 2 střední cibule
hladká mouka
kostka masoxu (nebo vývar z masa)
1 lžička kurkumy (nebo kari)
3 syrová vejce
sůl, mletý pepř, petrželová nať
1 l vody nebo vývaru
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, poprášíme moukou. Zalijeme vývarem, dobře promícháme. Přidáme kurkumu, sůl a uvedeme do varu.
Lagenarii oloupeme a nastrouháme na hrubší nudličky (je lepší ji na nudličky nakrájet, než strouhat, strouhaná se rozváří). Vložíme do vřelé polévky a vaříme asi čtvrt hodiny.
Zvlášť na trošce tuku umícháme vejce, osolíme a opepříme.
Do talíře vložíme míchanici z vajec, posypeme sekanou petrželovou natí a zalijeme vařící polévkou.
Podáváme horké s pečivem i když polévka je opravdu sytá a pečivo není potřeba.
Pozn: tuhle polévku lze uvařit i z patyzonu nebo máslové dýně.
Vyzkoušela jana Macůrková
Vidím prvně míchané vejcem v polévce.Nebyl by lepší třeba svítek?
To je na tobě, v receptu byla míchaná vajíčka, tak jsem dala míchaná vajíčka.To jen aby mi někdo zase nenadával.
Míchaná vajíčka občas dávám do zeleninové polévky. Je to zase něco jiného, než třeba vajíčko jen rozkvedlané.
A rychlejší, než svítek, alespoň pro mě.