(1930) Sekaná s dýní hokkaido

aneb když hokkaido, tak hokkaido 🙂

500 g mletého masa
200 g nahrubo nastrouhané dýně
2 rohlíky předem namočené v mléce
3 vejce
3 stroužky česneku
1 cibule
majoránka
sůl
pepř
plnotučná hořčice na pomazání

Cibuli  nahrájíme na drobno, česnek prolisujeme. Z rohlíků vymačkáme přebytečné mléko  a všechny suroviny smícháme, podle chuti osolíme a opepříme. Vytvarujeme šišku  (já zvolila více malých a stejně mi to prasklo), dáme na vymazaný plech nebo pekáček, potřeme hořčicí a strčíme  do rozpálené trouby.

Podlijeme trochou vody a pečeme nejprve asi 15 minut na 200°, pak snížíme na 180° a pečeme asi 45 minut. Průběžně poléváme výpekem.

Vhodná příloha jsou brambory nebo bramborová kaše.

Haderach

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

21 komentářů: (1930) Sekaná s dýní hokkaido

  1. jarybarka napsal:

    Jé škoda ze tu nebyla včera dělala jsem sekanou s kapustou a dýni mám taky doma. No příště hokaido vydrží.

  2. sharka.68 napsal:

    dobrý doplněk na odlehčení sekané, já dělám podobnou – s mrkví ..tak zkusím hokaidici

  3. Jana Macůrková napsal:

    U nás bude dneska taky hokaidice, ale jen pečená s kuřecím plátkem.
    Jinak jsem včera všechny dýňáky musela uklidit, zjistila jsem, že mi na ně chodí plch. Sice byl krásný, ale ohlodaná dýňule vypadala taky moc hezky. Dostal se až na semínka, lump chlupatej.

  4. Imelda napsal:

    Mám doma jednu dýni hokaido a tu si nechám na tu dobrou polévku od Sharky. Sekanou udělám s máslovou dýní, určitě to bude dobré taky. Když dělávám karbanátky, přidávám do nich trochu postrouhané cukety. Jsou pak takové vláčné.

  5. BOYE napsal:

    Já když dělám sekanou vycpávanou dýní, nedělám šišky, alebrž ji strkám do formy. Tedy, mám takový pekáček hranatý, asi jako A4 papír, tak do toho – aby to nebylo moc vysoký a propeklo se. Podle toho děti odjakživa poznávají jestli máme „poctivou“, nebo „s pilinama“…

    • vojtovahelena napsal:

      Taky peču sekanou “ nastavenou “ kapustou , bohužel dýně se neosvědčila , manžel jí nechce v ničem,v pekáčku , tzv. naplacato. Kapustová má ohlas a tak nevím jestli mám psát pekáček , spíš pořádný pekáč.
      Dýni zpracovává vnučka na mnoho způsobů , povedlo se jí i dědu “ ošulit “ polévkou , snědl jí a ani nic nepoznal.

  6. Vera M. napsal:

    Preposlano , nedivte se, oni (mladí s dětmi) nemají čas se ani vyspat . Tak se snažím posílat jen to NEJ

  7. kvetula.v napsal:

    řiznávám, že doteď, cokoliv ze zeleniny jsem přidala do mleté , byly z toho karbanátky.
    Mrkev mne ještě ani nenapadla. Děvčata díky za rozšíření obzorů.
    Dnes ve „velkém městě“ v Hyper Albertu krásná hokaida za 19,90 – nedalo se odolat, i když ve sklepě 2 pěkné kousky mám. Tak klidně může být i sekaná 😋😷

  8. Jiřina napsal:

    Do sekané strouhanou mrkev dávám, výpek se pěkně zabarví. Ale dýni jsem ještě nezkoušela, hokaido mám, chci si upéct zeleninu. Kdyby tak měli menší máslovou dýni, tady mají hotové obry. V neděli přijede dcera a přiveze svoje vnoučata, už jsem 2x prabába, tak udělám nějakou buchtu s dýní a usmažím květák, to mají všichni rádi. No, budu muset vstávat hodně brzy, abych to všechno stihla. Moc se na ně těším a zase se budu těšit až odjedou. Nejsme už zvyklí na tolik lidí, ale jsem ráda že je po dlouhé době uvidím. 🙂

  9. a.rena napsal:

    Sekaná je v nejbližší době v plánu, tak ukládám do paměti. Už se na ni těším.

  10. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jaj, tak fčera jsem zlikvidovala poslední na poblivku, ale pokud dostanu další, tak padne na šekačku, to slibuju, na psí uši, na kočičí svědomí 😉

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..