500 g penne
240 g tuňáka ve vlastní šťávě
2 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce (olivového) oleje
400 g konzervovaných loupaných rajčat nebo rajčatové pyré
1 snítka čerstvého rozmarýnu + pár lístků na ozdobu
sůl
pepř
V osolené vodě uvařte těstoviny na skus. Tuňáka slijte a nechte okapat. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. V pánvi rozpalte olej, vsypte cibuli a česnek a orestujte je dozlatova. Přidejte rajčata (ještě v konzervě je vidličkou nahrubo rozmačkejte nebo použijte drcená). Rozmarýn nasekejte nadrobno, přidejte do omáčky, promíchejte a vařte 5 minut. Pak vmíchejte tuňáka, osolte, opepřete.
Uvařené těstoviny slijte, promíchejte s omáčkou a ihned podávejte. Každou porci dozdobte opraženými lístky rozmarýnu.
Potud recept: já použila rajčata drcená a ještě jsem přidala pečená cherry rajčátka podle receptu 1902. Rozmarýn jsem měla sušený a na ozdobu jsem ho nepoužila. Protože jsem měla obavy ze vzhledu těstovin smíchaných s omáčkou, udělala jsem fotky dvě, ale myslím, že oboje by šlo, jen by se to přímo na talíři špatně míchalo.
Haderach
Recept je téměř CtrlC>CtrlV, ale on je napsaný tak jednoduše, že úprava je takřka nemožná, tak mě omluvte.
ty opatlaný,jsou hezčí 😀
je to dobrá rychlovka, za kterou se nemusíš stydět..taky vařím podle Nigely Lawson a Valentina Warnera a lidi protáčej voči,ale některý věci mají výborný..
ale mým nedostižným vzorem je Heston Blumenthall
Jo, a taky se líp fotí, páč držej pohromadě – ale jsem se bála, aby to nevypadalo jako už jednou sežpapaný.
… že jsi to ty… odpouštím ti. 😉 Velmi jednoduché a velmi jedlé. Asi bude hned dnes, protože se vrátím těsně před polednem a na velké vyvařování nebude čas. Tak díky za inspiraci.
Je to fakt strašná rychlovka … protože penne se vaří 10 minut, v podstatě když dáš hřát vodu a začneš krájet cibuli, dokončíš oboje najednou. 🙂 Měla jsem obavy, protože manžel těstoviny s čímkoliv červeným moc nemusí – přidal si 🙂
Já jsem si přidala u dcery v D , udělala podobné a ona hodně vaří penne. A měla jsem trosku nedůvěru . Bylo to moc dobre 😋
Je pravda, že ty pomíc nahý jsou hezčí a vypadá to hoidně jedle. Nigellu jsem taky sledovala a pár věcí od ní občas uvařím..
Rychlé, levné a protože věřím, že i chutné, přiřazuji do receptáře bleskových jídel (hotovo do 30 min), která se vaří v případě pozdního návratu, nebo když se doma něco kutá. Jen musím doplnit „plechová“ rajčata. Poslední skončila v cuketové směsi.
Stejně jako Šárce, i mně se víc líbí promíchané, ale foto je tak i tak, může si každý vybrat😉😋😷
Bože, já četla: „která se vaří v případě podzimního návratu …..“ …. jsem si říkala, že by byla holka stěhovavý pták?
No snad už mám stěhování vybraný… začínám se domestikovat 😉😁
Hlavně u toho nepoužívej „Domestos“ ….. to bys byla bílá až bys byla bělejší 🤦♀️
Jaja. V naší nudložravé rodině je tohle jeden z TOP. S tuňákem na červeno i na bílo a čím jednodušší, tím lepší. A já taky hlasuju pro zamíchaný. Ital prostě míchá…
Jo a Sharko, Valentin a Heston, ty milujou už i naše holky. Zvláště Dorostenka Hestona – to jsou ty artový buňky… 🙂
Valentinova nedossstižná panzanella a jehněčí ledvinky… a tak nějak všechno..
a Heston a jeho historické vaření,to je protě TOP. O dalším nemluvě….
Vypadá to výborně, jak zamíchaný, tak holý ….. určitě vyzkouším, doma fšecko mám, tak to bude dnes k véče. Se mi to hodí, nechce se mi stát u plotny 😉
Já dělala těstoviny k obědu dnes, tak si budou trubky muset chvíli počkat. Těšit se ale můžu odteď, že? 😷
Nakonec dělám jednohubky, byly požadovány ….. těstoviny budou zítra.