(1932) Těstoviny s tuňákem a rajčatovou omáčkou podle Pohlreicha

500 g penne
240 g tuňáka ve vlastní šťávě
2 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce (olivového) oleje
400 g konzervovaných loupaných rajčat nebo rajčatové pyré
1 snítka čerstvého rozmarýnu + pár lístků na ozdobu
sůl
pepř

V osolené vodě uvařte těstoviny na skus. Tuňáka slijte a nechte okapat. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. V pánvi rozpalte olej, vsypte cibuli a česnek a orestujte je dozlatova. Přidejte rajčata (ještě v konzervě je vidličkou nahrubo rozmačkejte nebo použijte drcená). Rozmarýn nasekejte nadrobno, přidejte do omáčky, promíchejte a vařte 5 minut. Pak vmíchejte tuňáka, osolte, opepřete.
Uvařené těstoviny slijte, promíchejte s omáčkou a ihned podávejte. Každou porci dozdobte opraženými lístky rozmarýnu.

Potud recept: já použila rajčata drcená a ještě jsem přidala pečená cherry rajčátka podle receptu 1902.  Rozmarýn jsem měla sušený a na ozdobu jsem ho nepoužila. Protože jsem měla obavy ze vzhledu těstovin smíchaných s omáčkou, udělala jsem fotky dvě, ale myslím, že oboje by šlo, jen by se to přímo na talíři špatně míchalo.

Haderach

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

16 komentářů: (1932) Těstoviny s tuňákem a rajčatovou omáčkou podle Pohlreicha

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Recept je téměř CtrlC>CtrlV, ale on je napsaný tak jednoduše, že úprava je takřka nemožná, tak mě omluvte.

  2. a.rena napsal:

    … že jsi to ty… odpouštím ti. 😉 Velmi jednoduché a velmi jedlé. Asi bude hned dnes, protože se vrátím těsně před polednem a na velké vyvařování nebude čas. Tak díky za inspiraci.

  3. lakysa22 napsal:

    Je pravda, že ty pomíc nahý jsou hezčí a vypadá to hoidně jedle. Nigellu jsem taky sledovala a pár věcí od ní občas uvařím..

  4. kvetula.v napsal:

    Rychlé, levné a protože věřím, že i chutné, přiřazuji do receptáře bleskových jídel (hotovo do 30 min), která se vaří v případě pozdního návratu, nebo když se doma něco kutá. Jen musím doplnit „plechová“ rajčata. Poslední skončila v cuketové směsi.
    Stejně jako Šárce, i mně se víc líbí promíchané, ale foto je tak i tak, může si každý vybrat😉😋😷

  5. BOYE napsal:

    Jaja. V naší nudložravé rodině je tohle jeden z TOP. S tuňákem na červeno i na bílo a čím jednodušší, tím lepší. A já taky hlasuju pro zamíchaný. Ital prostě míchá…
    Jo a Sharko, Valentin a Heston, ty milujou už i naše holky. Zvláště Dorostenka Hestona – to jsou ty artový buňky… 🙂

  6. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Vypadá to výborně, jak zamíchaný, tak holý ….. určitě vyzkouším, doma fšecko mám, tak to bude dnes k véče. Se mi to hodí, nechce se mi stát u plotny 😉

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..