½ větší špagetové dýně
1 bílá a jedna červená cibule
masový vývar nebo kostka bujonu
máslo
lžíce hladké mouky
lžička kurkumy
petrželka
sůl
Dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka a dáme vařit. Vaříme cca 20 minut.
Cibule nakrájíme na půlkolečka tak, aby se rozpadla na nudličky a zpěníme ji na másle.
Zaprášíme moukou, necháme trochu zrůžovět a zalijeme horkým vývarem.
Přidáme kurkumu (je spíš pro barvu než pro chuť).
Nakonec přidáme vnitřek uvařené dýně, která tvoří špagetky.
Dozdobíme petrželkou a osolíme podle chuti.
Experimentovala Jana Macůrková
Teď jsem se ztratila – to už je na zítra?
A proč v tý polívce nevidět jedinou nudličku-špagetku? 🙂
Jak jsem ti už říkala po telefonu, je to na zítra. A ty mrchy nudlovatý špagetový se potopily na dno a nechtěly se ukázat. Tož tak