(1937) Špagetová polévka

½ větší špagetové dýně
1 bílá a jedna červená cibule
masový vývar nebo kostka bujonu
máslo
lžíce hladké mouky
lžička kurkumy
petrželka
sůl
Dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka a dáme vařit. Vaříme cca 20 minut.
Cibule nakrájíme na půlkolečka tak, aby se rozpadla na nudličky a zpěníme ji na másle.
Zaprášíme moukou, necháme trochu zrůžovět a zalijeme horkým vývarem.
Přidáme kurkumu (je spíš pro barvu než pro chuť).
Nakonec přidáme vnitřek uvařené dýně, která tvoří špagetky.
Dozdobíme petrželkou a osolíme podle chuti.

Experimentovala Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (1937) Špagetová polévka

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Teď jsem se ztratila – to už je na zítra?
    A proč v tý polívce nevidět jedinou nudličku-špagetku? 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..