(1938) Chlebová polévka s houbami

starší chleba
cibule
máslo
olej
sůl
kmín
čerstvé nebo sušené houby
vařené brambory
Starší chleba (já použila doma pečený žitný) nakrájíme na kousky a opečeme na oleji nebo na másle.
Houby nakrájíme na kousky a na cibulce a másle dusíme několik minut.
Menší část hub nakrájíme na větší plátky a osmažíme na másle.
Smícháme opečený chléb a houbami, zalijeme vývarem. Přidáme kmín  a sůl. Necháme vařit cca 15 minut.
Pomocí tyčového mixeru rozmixujeme do hladka.
Přidáme vařené brambory a  do hotové polévky vložíme plátky hub  osmažené na másle.
Pozn: povaříme-li chvilku déle, není potřeba mixovat, v polévce zůstane menší množství malých kousků chleba.

Vyzkoušela Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (1938) Chlebová polévka s houbami

  1. Jana Macůrková napsal:

    To už je na zítra. Jdu do přízemí topit. Je tu hnusně, asi jako všude, zima, vítr a leje a leje. Už od večera.

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Je tady nějak přepoblivkováno, si myslím ……

  3. sharka.68 napsal:

    chlebovku já oblibuju, jen ji dělám trochu jinak (bez brambor, ale dávám smetanu a zaklechtám vajíčko)

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..