(2035) Šašlik

600 g jehněčí kýty
200 g cibule
100 g másla nebo olej
250 g baklažánů (lilek)
pórek
rajčata, papriky
kyselá okurka
citron
sůl, mletý pepř
ajvar
Maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme, přisypeme kousek sekané cibulky s kytkou petrželky, vše zakapeme citronem, promačkáme, přikryjeme a necháme marinovat v chladu nejméně tři hodiny.

Pak napícháme na jehly kousky masa střídavě s kolečky cibule a baklažánu (já jsem ho oloupala) nebo paprik. Zvolna opékáme na grilu nebo na pánvi asi 20 minut. Na talíři polijeme rozpuštěným máslem, obložíme krájenou zeleninou, doplníme  čerstvým pečivem. Můžeme přidat ajvar.

Připravila Jana Macůrková, gril hlídal Vlastik

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (2035) Šašlik

  1. hrabeboto napsal:

    Na takou dobrotu bych se nechal pozvat sedmkrát do týdne.

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Technický dotaz – co dělá v rozpisu ta kyselá okurka, když v popisu není? U šašliku bych takňák nevěděla, kam s ní…

  3. Jiřina napsal:

    Toto bude moc dobré, masíčko bude krásně měkké naložené a s citronem. Jehněčí nemám, ale syn nám občas přinese bančí a jehněčí, tak si recept zakládám. Tímto receptem jsi mně připomněla špíz, už dlouho nebyl. Na něj maso mám, k tomu pečené brambory a tatarku. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..