filé nebo jakákoliv ryba
vařené brambory
šlehačka
sůl
směs koření na ryby
olej nebo máslo
sýr na strouhání
sladká paprika
Na dno pekáčku naskládáme uvařené brambory, osolíme, a lehce pokapeme olejem.
Na brambory položíme porce ryby nebo filé a okořeníme. Dáme péci do trouby nebo jako já do remosky. Pečeme cca 1/4 hodiny.
Sýr nastrouháme, smícháme se šlehačkou a nalijeme na maso.
Pečeme dalších cca 1/4 hodiny.
Příloha zeleninový salát.
Variaci na kotlety se šlehačkou připravila Jana Macůrková
Jani, tentokrát jsem se až otřásla. Ryby v jakémkoli množství máme rádi, byť na přípravu jsme značně konzervativní. Brambory se smetanou a kořením ano, ryba s máslem a zasypaná sýrem taky, ale každé zvlášť
Já jsem si to taky nedokázala představit, ale je to výborné a možná i méně tučné, než ta ryba na másle.
Já se musím přiznat, že jsem na ryby taky krapet „opatrná“ 🙂
Táta byl vášnivej rybář a dost mi je zprotivil, odmítala jsem je cca 40 let… vzpomenu si se slinama na jazyku jen na uzené úhoře. Když je potom zkusila připravovat, nechutnalo mi to – až moje kolegyně přišla na to, že mi „nejede“ kupované koření na ryby a doporučila jen základní koření – sůl, pepř, trochu česneku, sladké papriky a petržel (něco z toho), a pak to šlo. Ale musí být dobrá rybka, jednou jsme koupili v Tescu chlazené, vypadalo to pěkně, ale nechtěl to ani pes… Ale miluju tuňáka z konzervy.
Ja taky na ryby jen to jednoduchý koření a bylinky.A citron!Citron dělá s rybím masem divy. Třeba recept 573.
Ano, zapomněla jsem 🙂
No nevím, srovnávat tučnost kousku másla a celé šlehačky s množstvím sýru …..
Já napsala možná, alespoň mě to tak připadalo. bylo šťavnaté, chuť ryby se neztratila (trochu ji překryla paprika, ale té jde dát ječtě méně, než jsem dala já. A já třeba na rybu, aby nebyla suchá, dávám másl docela dost.
(33% z 200 ml je 66 g másla na celou remosku).
kombinace ryba-sýr – to není nic pro mne, ale pokud to někomu chutná…defacto jsou to takové KOBRŠLE, jenže s rýbou nebo s filém (já vím, že je to nesklonné)..když bude místo brambor, brkaše, tak to navrstvené a zapečené s máslovo-strouhankovo-petrželovou krustou, bude taky super… a k tomu dobré bílé víno a jaká to bude honosná večeře….
No, a když dáš tu rybu dolů a kaši navrch, budeš mít rybkovej shepherd’s pie 🙂
Ha! Už jsme ho dlouho neměli, jdu vylovit z mrazáku něco dospod….
ano, budeš..jen bez chedaru 😀
Já to někde našla jako „kuřecí maso v závěji“
No, do shepherd’s pie kuře úplně nepatří, ale taky by to šlo 🙂
Samozřejmě, souhlasím, to byla jen okamžitá reakce na tu br.kaši.
na co ti lidi nepřijdou, kaše je závěj 😀
To je z jednoho receptu v Lobkovické kuchařce, takže asi dobový název.
Já tedy ryby né (stačí mi to jméno) ale uzelená mořská štika – panečku! To je pošušňáníčko! Jinak – pro rodinu ryby dělám, ale jen tak na másle, s kořněním… Recetpík dám synovi, ten si s tím poradí…
a taková horká uzená makrela, když ji projedeš grilem..to je dobrota….nebo dáš v alobalu prohřát do trouby…
Hele, nech si to, jó! My tady dojíždíme zásoby – mám zrovna to dojídací období – na nákup pojedu v pátek a do tý doby, až na dvojičku paprikovejch klobás strachy se chvějící ve špajzu, budeme do toho pátku vegetariáni. A co se ryb tejče, snad budu mít kliku a něco v krámech ulovim.
🤣🤣🤣🤣😍
Tak z těch dvou klobás udělej zelňačku, tedy, pokud míš zelí….
Jo a když je makrelka vyndaná čerstvě vyuzená z udírny. Sakra, už aby bylo teplo.
Toť, velebnosti! Že cituju, ale líp bych to sama neřekla.
Jinak recept zkusím, rybu, šlehačku i sýr můžu i najednou a na fotce to vypadá moc dobře.