1 veka + jedno balení máslového toustového chleba
4-5 vajec syrových
3 vejce vařená, nakrájená na kousky
vařené uzené maso
trochu naťové petrželky
kuřecí jatýrka
sůl, pepř
muškátový květ (já ho ale ndávám)
kousek másla a 2 lžíce strouhanky na vymazání a vysypání pekáčku
Veku nakrájíme na kostičky, toustový chléb nadrobíme.
Ze všech surovin vypracujeme směs, kterou navrstvíme do pekáčku.
Touto směsí plníme očištěné kuře, po naplnění zašijeme nebo zajistíme kovovou jehlou na maso. Pečeme asi 1 hodinu.
Ale co s tou brokolicí?
A jelikož netuším, kdo mi tohle poslal,
prosím autorku, aby mi dopsala
druhou část receptu a já ráda doplním.
Jana
„Ze všech surovin vypracujeme směs, kterou navrstvíme do pekáčku. Touto směsí plníme očištěné kuře ….“
Tak dáme jí do pekáčku a pečeme nebo jí nacpeme do kuřete? Nemít kuchařské zkušenosti, tak bych byla úplně ztracená a cpala kuře upečenou nádivku.
A té veky a tousťáku se mi na jedno kuře zdá víc než dost.
A o to mi právě jde. Ten recept je docela zajímavý, ale nedotažený. A já bych strašně ráda zjistila, kdo mi ho poslal (v doručené poště ho ale nemám, i když ji nemažu, pokud jsem ho smazala, tak omylem.)
To je jen blbe popsany. Casti nadivky vylozis pekacek (vymazanej), pak na to polozis to napchany kurato a peces. Stava z masa se vsakne to te nadivky… a pak uz k tomu neni treba priloha. Ovsem ta brokolice je mi tez zahadou…salat, hmmmm.
Moje kuchyň to určitě není. A to kuře vůbec nevypadá napchaté nádivkou. Natož nadívané brokolicovounádivkou
Broko bude vedle jako příloha…tím dlouhým pečením by se ta brokolice zničila….
Mně je jedno, že je ten recept špatně. Se mi nelíbí a tak mi chybět nebude.
Ale nechodíš sem jenom ty.
Já jen konstatuju, že mi ta nesmyslnost nevadí. Nebo je povinné jásání? Vždyť i ty sem píšeš, když tě něco nebere.
No a protože sem nechodim jen já a jsou určitě jedinci, kteří by si něco podobného dali, stálo by za to, recepty publikovat kompletně a srozumitelně.
Právě proto jsem to sem dala, abych se (možná) dopátrala, jak to mělo být myšleno.
Já bych klidně přidala tu brokolici do nádivky a zbytek nádivky, pokud by se nevešla do kuřete, dala zvlášť do pekáčku. Máma taky dělala nádivku do kuřete ve dvou verzích současně, část dala do kuřete a část mimo do zvláštního pekáčku, do trouby se vešlo oboje a zájem byl i nádivku v pekáčku číslo dva,… :-), prrravda, prrrravda, brokolici tam nedávala, ale neva, já ji miluju! 🙂
Lepsi je to z jednoho pekace 😉
Ivo, když tu brokolici budeš trápit v troubě po dobu,než se upeče to kuře, tak z ní bude jen ta hmota…bez ničeho dobrýho….o barvě nemluvě…
To si myslím i já, ještě jsem teď kukala, jestli nenajdu, kdo to poslala, ale nic, jen osaný recept a ty dvě fotky.
to bude někdo, kdo vaří s granátovým jablkem, takže tipuju někoho mladšího a moderního…koukni na ten brokolicovej salát…
Zkusím pohledat, pokeu ho najdu mezi těmi 3000 reeptů, co tu mám, at už zadaných, nebo připravených.
Vzhledem k tomu, že bych to měla na stejné flešce jako ten brokoli slát, tak nikoliv, ten tam vůbc nemám. A jak jsi přišla na granátové jablíčko? Mimochodem, já s ním vařím také, tak podle tebe jsem mladá, díky.
je vidět na fotce, když si ji pozvětšuju….
Je psáno „s brokolicovým salátem“, tak bude asi brokolice zvlášť. Neposlala Ti to Jani Helenka Vojtová? Ta si fotí jídla sama, bohužel Ti teď nenapíše. Zkus se jí zeptat, zavolat jí.
Až jí budu volat, tak se jí zeptám, ale není to její styl nádobí.Uvidíme.
To jsem si taky říkala, že takové nádobí jsem na jejích obrázcích neviděla.