(2051) Kapr, starodávný, pečený

1 kapr ( bez hlavy,nakrájené porce )
15 dkg másla ( podle velikosti kapra, budeme v něm kapra máčet, já měla 7 kousků )
5 – 6 stroužků česneku
sůl, pepř, kmín
polohrubá mouka smíchaná s paprikou ( na obalení )
miska vody +1 citrón
Porce kapra ponoříme přes noc do vody s citrónovou šťávou. Druhý den porce vyndáme a osušíme ubrouskem ( pozor,kapr je potom velmi křehký ). Rozpustíme máslo, do kterého přidáme sůl, pepř a utřený česnek. Jednotlivá filátka ponoříme do okořeněného másla, necháme chvilku odležet a občas obrátíme. Porce nesolte, stačí máslová marináda!
Druhý den kousky obalíme v mouce, do které jsme přidali červenou papriku. Na vymazaný plech dáme kousky kapra a posypeme kmínem. Pečeme v teplé troubě asi 30 minut. Během pečení potíráme máslem – já použila zbytek másla s česnekem a solí.

Dobrou chuť !

(Strašín 1903 )

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Jeden komentář: (2051) Kapr, starodávný, pečený

  1. Jana Macůrková napsal:

    Omlouvám se Úsměvce – a děkuji, její zásluhou jsem zjistila, že VZK, které jsem sem dala včera ráno, už tu je pod jiným číslem (1561). V tom množství receptů mi to nějak uniklo, i když se to snažím vždy zkontrolovat.Takže máte nový recept. A to úplně nový – pekla jsme minulý týden.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..