Recept je jako na játrové knedlíčky, pouze se ještě přimele kousek kuřecího nebo králičího vařeného masa, pak se celá hmota rozprostře na pečící papír asi v centimetrové vrstvě a upeče v troubě. Pak se svítek nakrájí na kostičky a každý si dá do už hotového vývaru se zeleninou.
Připsala Kveta.batkova
To se mi libiiiiii, nenavidim kutaleni knedlicku!
Já je nekutálím, já je vykrajuju mokrou lžičkou. Namočím do poblivky, vykrojím nok, dám do poblivky a tím zase namočím lžičku. A tak pořád dokulata, pardon, dokola.
Mně se to líbí taky, někdy zkusím. Jinak knedlíčky nekoulím, ale hmotu dám do haluškového síta a dál to znáte. Koulím jenom pro velmi významné příležitosti, protože co si budeme povídat – koulené vypadají prostě líp.
Dělám jako ty. Je toho opticky víc v té polevce.
Já někdy „haluškuju“, někdy „kutálím“ – na to mám připravenou misku se studenou vodou, případně s olejem, do které občas namočím prstíky – ale stejně máme radši knedlíčky kvasnicové
Hihi….taky přes síto…
játrová rejže 😀 …já lžičkuju a když teda chci mít něco spešl, tak udělám obr velké knedličky, uvařím je zvlášť a pak vkládám do polévky nalité na talíř, jeden veliký knedlík-ček..když jsem hodná, tak ho nakrájím jako mandarinku na měsíčky a opatrně ho tam položím, aby hosti neměli nerv, že to nerozkrojí..a když se chci bavit, dám ho nepřekrájenej 😀
Já to beru taky přes síto, kuličky jen občas.
Jenom dejte pozor, aby vám ten svítek rodinka nesnědla dřív, než naservírujete polévku. Je totiž moc jedlý i samotný. Dobrou chuť.
Tak to mohu jen potvrdit. Žena musí nakrájené kostičky hrdinně bránit s vařečkou v ruce.
To mě těší, že máš stejnou zkušenost.
🤣🤣🤣🤣 Je fajne, že se to dá jíst i samotné
Květuš, jak dlouho cca se to peče ? Minimálně myslím . Díky
Věrko, to ti takhle neřeknu, nikdy jsem to na čas neměřila. Ale věřím, že to zvládneš.
To mě neznáš. Jsem schopna z toho udělat karamelky , ve snaze , aby to nebylo syrové