(2066) Uherský guláš se zelím VPŽ

750 g kysaného zelí
300 g uzeného masa
300 g vepřového masa z ramínka nebo plecka,
50 g slaniny
paprika
2 PL sádla
2 PL hladké mouky
1/4 l kysané smetany
sůl
Kysané zelí překrájejte, zalijte vodou a hned do něho přidejte omyté a na kostky krájené uzené maso a stejně krájené vepřové maso. Doplňte na kostičky rozkrájenou a rozškvařenou slaninou i paprikou. Přikryjte a duste do změknutí. Zvlášť na pánvi připravte ze sádla  a mouky světlou jíšku, dobře ji s vodou povařte a zahoustlou přidejte k masu se zelím. Doplňte smetanou a vše dobře promíchejte a prohřejte. Podle chuti teprve dokořeňte solí, popřípadě i pepřem. Je to úprava podobná segedínskému guláši.

Z PŽ si opsala Ivanka.

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (2066) Uherský guláš se zelím VPŽ

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Do segedínu přídávám zelí až půl hodinu před změknutím masa. Uzené si v tom neumím představit, ale …… Jen dávám ještě cibuli, tím nedávám jíšku.
    Kdyby Ivanka zachránila i hodnocení autorky, tak bych byla moc ráda.😉

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Zvlastni, ale radsi to asi nezkusim a zustsnu u klasiky.

    • sharka.68 napsal:

      tohle nemá se segedinem nic společného..kromě zelí…je to úplně jiná chuť … blíží se to víc slovenské nebo valašské kyselici… bez brambor a klobásy..cibule tam není proto, že je v zelí…jen to autorka poněkud upravila a nedopsala (neviním Ivanku) … a slanina je poctivej špek z mangalice….a konzistence je řidší,jako polévka….

  3. Haderach Kwisatz napsal:

    Hm, komplet CtrlC > CtrlV z recepty.cézet … prispevatelka se ani neobtezovala to upravit, well done.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..