Těsto: anglické kynuté
0,5 kg hladké mouky,
150 ml oleje,
250 ml mléka
1 kostka droždí,
trochu soli,
lžičku cukru
Když dělám na „sladko.“,koláče,.záviny apod.tak přidám 2 -3 lžíce cukru. Do dia cukr nedávám. Zkuste i těsto ze špaldové mouky,.je tmavší ale dobré.
Náplň:
3 vaničky tvarohu plnotučného
3 vejce
2 pudinky do 0,75 lt mléka
Studený pudink smíchám s tvarohem a vejci, sladím březovým cukrem, přidám citronovou kůru.
Zasypu ovocem: tady jsem dala rybíz
Drobenka:
25 dkg másla
polohr. mouku podle potřeby (asi 30 dkg)
cukr březový nebo náhradní sladidlo
Po vykynutí rozválím těsto na pečící papír, poleju tvarohem, zasypu ovocem (měla jsem mražený rybíz), navrch hodně drobenky.
Peču pomalu aby se náplň dobře propekla, 150 st. asi tak 25 min, pak přidám na 160 st. a dopeču tak, aby drobenka krásně zezlátla.
Třeba se ten dia recept bude hodit . Fakt je to „jedlé“.
Recept poslala Helenka Vojtová. Je to její první pokus po covidu.
Tam je jedlý fšecko. Jde mi hu..usta vandrem i po rybízu. Jen nevim, co je anglický těsto. Zadala jsem a vybafly na mě jen anglické kynuté houstičky… Je to ono? Ale pokud se moc neliší, já bych do toho šla i s tou svou českou verzí. 🙂
Helenka už mi to těsto poslala, tak jsem to doplnila. Já se ho dopoledne snažila na Bramboračce najít, ale asi je pod jiným názvem, tak jsem Helče zavolala a máme ho tu.
Koláče s tvarohem a ovocem nemají chybu.Libí se mi.
Tvaroh, a mám černej rybzíz…jen musím chvilku počkat, vcera hruskovej štrúdl..
Jdu prohledat mrazák 🙂