(2076) Telecí karé na hrášku

600 g telecí pečeně,
sůl,
kari koření,
olej,
50 g másla,
300 g zeleného hrášku,

Příloha: opečený brambor nebo hranolky

Telecí pečeni rychle opláchneme, osušíme utěrkou, vykostíme a nakrájíme na řezy. Zlehka naklepeme, osolíme, posypeme kari kořením, pokapeme olejem a necháme odležet v chladu. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme mrazený nebo konzervovaný hrášek a dusíme. Potom osolíme, přidáme špetku cukru a dusíme do měkka. Na druhé pánvi ohřejeme trochu oleje a odleželé plátečky opékáme po každé straně asi 4 minuty. Dušený hrášek a hotové plátečky upravíme na mísu, polijeme odkapanou šťávou a podáváme s opečenými bramborami nebo hranolky.

Pozn: Můžeme připravit i na grilu. V původním receptu je jako příloha dušená rýže, ale k takto pečenému (grilovanému) masu mi nějak neladila. A omlouvám se tentokrát za fotku, sluníčko vykonalo své a i po úpravě je to dost světlé. A potom už bylo sežpapáno….

Jemné masíčko připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (2076) Telecí karé na hrášku

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Fotka je cajk. A ja chci ten hrasek!

  2. sharka.68 napsal:

    hrášek je k tomu skvělej…lepší jak rejže….

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..