600 g telecí pečeně,
sůl,
kari koření,
olej,
50 g másla,
300 g zeleného hrášku,
Příloha: opečený brambor nebo hranolky
Telecí pečeni rychle opláchneme, osušíme utěrkou, vykostíme a nakrájíme na řezy. Zlehka naklepeme, osolíme, posypeme kari kořením, pokapeme olejem a necháme odležet v chladu. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme mrazený nebo konzervovaný hrášek a dusíme. Potom osolíme, přidáme špetku cukru a dusíme do měkka. Na druhé pánvi ohřejeme trochu oleje a odleželé plátečky opékáme po každé straně asi 4 minuty. Dušený hrášek a hotové plátečky upravíme na mísu, polijeme odkapanou šťávou a podáváme s opečenými bramborami nebo hranolky.
Pozn: Můžeme připravit i na grilu. V původním receptu je jako příloha dušená rýže, ale k takto pečenému (grilovanému) masu mi nějak neladila. A omlouvám se tentokrát za fotku, sluníčko vykonalo své a i po úpravě je to dost světlé. A potom už bylo sežpapáno….
Jemné masíčko připravila Jana Macůrková
Fotka je cajk. A ja chci ten hrasek!
Pozdě, jinak zmrazený, na másle dušený
Dělám ho taky tak .. a miluju. A teď klíčím na pučálku.
hrášek je k tomu skvělej…lepší jak rejže….
Jenomže v receptu byla kombinace obojího – hrášek i rýže.
já ti nevim – V původním receptu je jako příloha dušená rýže, (o hrášku ani Ň )
….dušený hrášek s masem naaranžujeme na mísu a podáváme s …. já mám s bramborami, v původním bylo s rýží…. nechtěla jsem ti to napsat přímo, ale pečlivě přečíst, znamená pochopit.
Já bych nejraději s bramborovou kaší. Není nutné to vařit klasicky s rýží.
no,ono když to píšeš, tak nad tím taky přemejšlej, v původním byla rejže – tak změna byla až u tebe, tak to z toho chápu já…
ale po Tvém příspěvku začínám pochybovat, že jsi pochopila správně,ten můj první… 😉 ale to nic., to se stává..