Večeře za 15 minut
2 páry ostravské klobásky
nebo kus paprikového salámu
sladká smetana, trocha hladké mouky na zahuštění
lžička grilovacího koření
Klobásku nebo salám nakrájíme na malé kousky,
a se lžičkou grilovacího koření necháme asi 15 minut povařit.
Přidáme sladkou smetanu s trochou hladké mouky a ještě chvilku povaříme.
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Recept poslala: Andy2
Trochu mi to připomíná recept mojí maminky, která pochází z Olomoucka. Jmenuje se hodolanská omáčka a mamka toto jídlo podává s rohlíky.
Já mám tenhle recept od tchýně a ta byla z Holešova, a to zase není od Olomouce tak daleko.
Tohle by u nás neprošlo ?. Ale jako obvykle – sto lidí, sto chutí.
Samozřejmě, o tom to tady je, že si ty recepty vyměňujeme.
Jinak já třeba nejím segedín, ale to má hodně dlouhou historii – maminka byla skoro dva roky v nemocnici a táta vařil systémem kilo masa, kilo zelí a týden se k tomu kupovaly knedlíky…..
Připomněla jste mi, jak můj manžel za mých studií, se než jsem se vrátila ze školy, vaříval synovi večeři. Často to byly knedlíky s vajíčkem. Léta se synek nemohl na tohle jídlo ani podívat. Teď už jo, dokonce mu znovu přišel na chuť.