1 kg měkkých hub (poddoubníci ap….
ty, které nejdou sušit nebo se suší špatně).
3 vejce
strouhanka
sůl, pepř, česnek, majoránka
olej na smažení
Houby umeleme nebo nakrájíme na hodně malé kousky.
Smícháme s vejce, solí, pepřem, česnekem a majoránkou.
Přidáme tolik strouhanky, aby vzniklo těsto jako na sekanou.
Tvoříme placičky, které ještě obalíme ve strouhance a smažíme
na oleji dorůžova.
Podáváme s chlebem nebo bramborem.
Autor receptu: Jana Macůrková
Teda Jani, tak to je přesně to, co bych si teď dala, jenže kde vzít čerstvé houby. No uvidíme, jak letos bude počasí přát. Hezký den.
Neprovokuj, babo zla!
A šlo by to i z májovek? Těch mám plnou zahradu.
Nakrájej je na malinké kousky, podus až v nich nebude skoro žádná voda, přidej na jemno nakrájenou šunku, vajíčko, sůl, nadrobenou veku nebo toustový chléb a tvoř placičky. Obal ve strouhance a smaž pomalu na malém množství oleje. To je další recept, který mám připravený v zásobě.
Ježkovy voči, kde se nacházejí takové houby?? Taky je chci a chci a chci a hoooodně….. A pak cokoliv z nich 🙂
Tenhle je od Mariánských lázní, ale my s mužem fotíme asi 15 let, a tak jen vybírám, co by se mohlo líbit. ( a taky trochu naštvat…).