(261) Bramborový guláš neboli buřtguláš II.

6 kvalitnách špekáčků
1 kg brambor
cibule
česnek
majoránka
sladká paprika
(vývar)
hladká mouka
sůl

Nejlépe na sádle (nebo na oleji) osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a  zasypeme sladkou paprikou – POZOR, míchat, připaluje se. Přidáme na kostičky pokrájené špekáčky a drobet opražíme, aby pustily šťávu.   Přisypeme nakrájené brambory, promícháme, zalijeme vývarem nebo vodou. Když se začnou vařit, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a osolíme. Nakonec (pokud mají brambory málo škrobu a omáčka je řídká) zahustíme záklechtkou z hladké mouky a vody, provaříme.

Autorka receptu: HaderachKwisatz

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (261) Bramborový guláš neboli buřtguláš II.

  1. Devětapadesátka napsal:

    Jo, přesně takhle ho dělám. A házím do něj větev libečku.

  2. Katyp50 napsal:

    Libečku není nikdy dost!
    Takhle to také dělám.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..