(266) Naháče

oloupané podélné okurkové řezy
1 l vody
200 ml octa
40 g soli,  50 g cukru
bobkový list
hořčičné semínko
celý pepř

Lze samozřejmě použít jakýkoliv nálev na okurky.
Okurky oloupeme, tady je výhoda, že se dají použít i okurky hodně přerostlé, zapomenuté na záhonu. Řezy osolíme a necháme čtvrt hodiny odležet. Přidáme plátky cibule a dám do vroucí vody na 2 až 3 minuty povařit. Scedím a srovnám do sklenic. Zalijeme nálevem, sterilujeme cca 10 minut.
Pozn: Já jsem je tentokrát nevařila, ale jen narovnala do sklenic, zalila nálevem a zasterilovala.

Recept vyzkoušela:  Jana Macůrková

p

Příspěvek byl publikován v rubrice Zavařujeme a sušíme. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (266) Naháče

  1. Devětapadesátka napsal:

    Dělali jsme je poprvé, prosolili, nechali do druhého dne a spolu s kroužky cibule dali do sklenic a zalili nálevem z Deka. Jsou ostřejší, ale výborné.

  2. bozena.fialova napsal:

    U nás se jim říká „štíhlata“, ale někdy si udělám akorát pár skleniček pro sebe, jinak se u nás moc naložených okurek nesní. Já mám na nich nejradši, když už mají pěkně vyvinutý střed se semínky, hodně toho rosolu kolem nich, pro mě jsou lepší, než drobné nakládačky.

  3. krutopazout napsal:

    přesně tento recept potřebuji, letos je okurek fakt moc a nikdo už je nechce:-)))

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..