smíchejte a udělejte 4 šišky.4 velké zelné listy povařte ve vodě, vyřízněte tvrdé střední košťály a do listů zabalte maso. Na dno zapékací misky dejte 1 velkou nahrubo nakrájenou cibuli, poskládejte naplněné zelné listy a navrch vysypte 1 sáček kysaného zelí. Celé zalijte asi 3 dl buď dobrého kečupu nebo čertovské omáčky (já mám díky Blahovce a Haderach domácí). Dejte do trouby na cca 170 stupňů a pečte asi hodinu.
Podávejte s kopečkem zakysané smetany a chlebem.
Mňam,tohle je recept přesně pro mé chuťové pohárky:-).
Ano, je to moc dobré a mimo to za vcelku málo penĕz hodnĕ muziky a dobré je i ohřívané.
Pokud pro přípravu tohoto jídla použijete originální nakládané zelné hlávky (k dostání např. v Praze v Holečkově ulici v prodejně balkánských specialit), tak bude ještě výraznější a lepší. Já tam pak už nedávám to kysané zelí, ale směs mletého masa zabalím do těchto kyselých lupenů zelí, zaliju trochou vývaru a bílého vína a peču v troubě. Je to skvělé.
dodatek: zásadně do masa nepřidávám rýži, jen to maso a koření. Rýži nedávám ani do plněných paprik nebo rajčat. Nechutná mi to. Do řeckých plněných rajčat zásadně hovězí mleté, do paprik mix s vepřovým, do těchto zelných listů také.
Katyp, každý dělá podle své chuti ?. Recept je takový, jak vařím já. Buď ho zkusíte, nebo si uděláte podle svého.
Ale to je pak úplně jiný recept, že.