(28) Plněné zelné listy sarma

500 g mletého vepřového masa
50 g vařené rýže
1 KL koření čubrica –  (koření kupuji u Salvátora, dá se i přes e-shop)
1/2 KL čerstvého tymiánu
sůl, pepř

smíchejte a udělejte 4 šišky.4 velké zelné listy povařte ve vodě, vyřízněte tvrdé střední košťály a do listů zabalte maso. Na dno zapékací misky dejte 1 velkou nahrubo nakrájenou cibuli, poskládejte naplněné zelné listy a navrch vysypte 1 sáček kysaného zelí. Celé zalijte asi 3 dl buď dobrého kečupu nebo čertovské omáčky (já mám díky Blahovce a Haderach domácí). Dejte do trouby na cca 170 stupňů a pečte asi hodinu.

Podávejte s kopečkem zakysané smetany a chlebem.

 Recept poslala: devetapadesatka
Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (28) Plněné zelné listy sarma

  1. sharonka.kopecna napsal:

    Mňam,tohle je recept přesně pro mé chuťové pohárky:-).

  2. devetapadesatka napsal:

    Ano, je to moc dobré a mimo to za vcelku málo penĕz hodnĕ muziky a dobré je i ohřívané.

  3. Katyp50 napsal:

    Pokud pro přípravu tohoto jídla použijete originální nakládané zelné hlávky (k dostání např. v Praze v Holečkově ulici v prodejně balkánských specialit), tak bude ještě výraznější a lepší. Já tam pak už nedávám to kysané zelí, ale směs mletého masa zabalím do těchto kyselých lupenů zelí, zaliju trochou vývaru a bílého vína a peču v troubě. Je to skvělé.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..