400 g bílého smetanového jogurtu
160 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
300 g polohrubé mouky
150 g rozpuštěného másla
1 velké vejce
1 lžička jedlé sody
1 lžička kypřícího prášku
kůra a šťáva z jednoho citronuTroubu předehřejte na 180°, plech (menší) vymažte a vysypejte hrubou moukou (nebo pečící papír). V míse rozšlehejte jogurt s nastrouhanou citronovou kůrou, oběma cukry, rozpustěným zchladlým máslem a vejcem.
Přidejte mouku se sodou a kypřícím práškem a vymíchejte hladké těsto.
Pečte cca 20-30 minut. Po upečení pokapejte vymačkanou citronovou šťávou, nechte zchladnout a pocukrujte.
Haderach Kwisatz
To vyzkouším, jen co dojíme ten jablečný. Vypadá to jednoduše a bude to dobroučký.
Je to moc dobrý, já sladký moc nemusím, tohle je trošku nakyslý. Rychlý a jednoduchý. Jen v tom původním receptu, podle kterého jsem dělala, byla doba pečení 30 minut. Já to měla za 20 hotový – ale ono záleží na troubě.
Rychlý a jednoduchý a ještě k tomu ne moc sladký?.. čili přesně pro mne.. Prima tip na neděli… Díky!
Jojo, ne moc sladký! Vypadá to moc dobře.
Dělala jsem to poprvé a chutnalo. Jen mám pochybnosti o obrázku u receptu, podle kterého jsem dělala, podle mě dali do těsta potravinářské barvivo, bylo to dost žlutý … mě to tak nevyšlo.
Takže také upečeno za 20 minut. Barvu si myslím dodávají žloutky, a nebo to opravdu přibarvili, jelikož je v tom jen jedno vejce. Příště uvažuji přimíchat trochu kandovaných citrusů. Rychle hotové, chutná výborně!!
Mela jsem „domaci“ vajicko, krasne zluty…takze spis to barvivo. Nebo Photoshop. Bylo to z casopisu, na profi fotky se s jidlem delaji vselijaky veci 🙂
Tak jsem upekla?. Přidala jsem hrst kandované pomerančové kůry a navrch jsem umíchala šťávu z jedné limetky a moučkového cukru, přistrouhla jsem i kůru a nalila na ještě teplý moučník. Je to mňam mňam ?
Variace-kombinace. Prave jdu na to – dnes zkusim pomerancovou kuru a stavu a zamicham do toho kousky horke cokolady 🙂
Určo to bude výborný 🙂
Cokolada vsude…lita, potfora 🙁