4 větší brambory
2 kapie hodně zralé
4 – 6 rajčat hodně zralých
1 feferonka nebo ďáblův olej (5 – 6 kapek)
2 velké cibule
4 – 6 stroužků česneku
sůl
Starší chléb a sádlo na topinky.
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Kapie, česnek a rajčata rozmixujeme, přidáme ďáblův olej, na jemno nakrájenou cibuli a vše dobře promícháme.
Příloha – dobře vypečené topinky.
Pozn: opět je to jeden „jediný správný“ recept, při jeho ověřování jsem jich našla na netu asi 15 a každý jiný.
Autorka receptu: Jana Macůrková
Už nemůžu lanýže a tohle vypadá dobře a pár rajčat, co mají život na hraně tu je… Zítřejší večeře, tipuju. Dneska dovádim s káčkem na péčku a devětapadesátčinými noky.