(350) Houbové rizoto

3 dcl rýže
1/2 kg hub
sádlo
2 cibule
(anglická slanina)
sůl
pepř
6 dcl vývaru (nebo vody + kostka bujonu)

Na sádle zesklovatíme cibuli, přidáme nakrájené houby a vydusíme skoro na tuk. Přimícháme vypranou rýži, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a pečeme v troubě předehřáté na 180° v přikrytém kastrole asi 45 minut – do vsáknutí veškeré vody.  Před koncem pečení trochu promícháme – rýže vytlačí všechny houby na povrch. Při podávání posypeme sýrem.

Varianta se slaninou – pokrájenou slaninu opečeme spolu s cibulí, pak teprve přidáme houby – dál je postup stejný.

 

 

Autorka receptu: HaderachKwisatz

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (350) Houbové rizoto

  1. jarybarka napsal:

    Taky u nás bude.
    Ještě jednou omluva za to že nečtu včas mejly.Moc mě to mrzelo.

  2. Jana Macůrková napsal:

    Já byla včera, kluk šel dneska, ale kam to budu dávat, netuším….

  3. lakysa22 napsal:

    Tak já do lesa ne a ne….do deseti vetřin he na mně kdejaký hymz…
    Houby poznám v obchodě v regále…..takže sem tam nějaká sousedka přinese, a nebo koupím žampiony, hlívu…
    Dnes guláš z hlívy a jen pro mne.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..