½ kg brambor
30 dkg cukru
6 žloutků, z bílků sníh
20 dkg dětské krupičky
20 dkg sekaných ořechů
1 prášek do pečiva
šťáva a kůra z 1 citronu
Brambory si uvařte se slupce den předem. Oloupejte, nastrouhejte na jemném struhadle. Z bílků vyšlehejte pevný sníh.
Nastrouhané brambory smíchejte s veškerými ingrediencemi krom sněhu, ten vmíchejte velice opatrně vidličkou jako poslední. Vlijte do vymazané a vysypané formy a pečte zvolna asi hodinu.
Dort můžete proříznout a namazat pikantní marmeládou, ozdobit citronovou polevou, fantazii se meze nekladou.
Autorka receptu: HaderachKwisatz
Mám podobný recept na bramborovou bábovku, výhoda těchhle vychytávek je v tom, že upečené dobroty zůstanou dlouho vláčné (do doby než jsou sežrány…).
V bábovkové formě by to jistě též šlo bez potíží upéct 🙂
Jednou, zcela omylem, se táta začetl do receptu na bábovku:“Zase lžou, jak když tisknou. Prej tahle bábovka vydrží vláčná i týden…“ Máma: „Třeba jo.“ Táta: „Tys někdy u nás viděla něco, cokoli i nevláčnýho k jídlu, co vydrží dýl, než dvacet minut?!“