(3907) Krevetový koktejl

předvařené krevety (velké nebo koktejlové)
1 kyselejší jablko
salátová okurka
(ledový) hlávkový salát
2 lžíce majonézy (možno dát  1 + 1 lžíci zakysané smetany)
1 lžíce kečupu
½ lžičky tabasca
1 lžička worcestrové omáčky
sůl
mletý černý pepř
toustový chléb
citron

Krevety (velké nakrájíme na kousky)  dáme do mísy.  Jablko oloupeme, nakrájíme na kostičky, namočíme na pár minut do citronové vody, osušíme  a přidáme ke krevetám.  Salátovou okurku oloupeme, vyndáme semínka,  také nakrájíme  a dtto.
Z majonézy, kečupu, tabasca, worcesteru, soli a pepře smícháme zálivku.
Nalijeme do mísy,  důkladně promícháme a servírujeme  spolu se salátem, plátkem citronu  a opečeným toustovým chlebem.

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Jeden komentář: (3907) Krevetový koktejl

  1. Devetapadesatka napsal:

    A když majonézu “nadlehčíte” ušlehanou šlehačkou, bude koktejl zase jiný. Pak i stačí jen sůl a pepř s trochou citronové šťávy.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..