4 hermelíny
4 plátky šunky nebo šunkového salámu
strouhanka,
vejce,
hladká mouka,
olej
syrové větší brambory
Každý sýr rozkrojíme prostředkem na plocho. Mezi vložíme plátek šunky nebo šunkového salámu a spojíme dvěma párátky. Pokud nemáme kulatou šunku, vykrojíme skleničkou kruh, který se do hermelínu vejde.
Obalíme v trojobalu a smažíme na oleji.
Brambory oloupeme, nakrájíme na hranolky a necháme ve slané vodě namočené asi 30 minut.
- smažíme ve fritéze přičemž na konci necháme hranolky dobře okapat.
2. hranolky smícháme jen s trochou oleje, nasypeme na pečící papír a na plechu pečeme v troubě. Výhoda je tady v tom, že hranolky nejsou tak mastné.
Autorka receptu: Jana Macůrková
Smažený hermelín – to my můžem. Ale já ho nedokrajuji až do konce,
udělám jenom kapsičku /tlamičku – jak já říkám/ a do ní vsunu šunku.
Pro tento účel si ji nechávám nakrájet na trochu silnější plátky. Obaluji
ve vejci a strouhance raději 2 x a nechávám před smažením ještě chvíli
v ledničce.
Toto jídlo miluju! Dělám bez šunky. Doporučuji k tomu čerstvý salát, brusinky a skleničku bílého vína. S bagetou supr večeře. ?
Smažený hermelín miluju. Víc než klasický sýr. Mám ráda i smaženou mozzarellu. Ty malé kuličky osuším, několikrát obalím ve vejci a ve strouhance a osmažím. K obojímu brusinky ne tatarku, ta mi k tomu nechutná. V poslední době mi vlastně nechutná vůbec.
Taky u nás velmi oblíbené a sýr kupuji v „lídlu“ Camembert nemá tak aromatický kožíšek?
no já osobně mám nejraději sýr grilovaný v alobalu venku na grilu :o)
A dáváte k němu něco – myslím do toho alobalu, třeba cibuli,čessnek, kapii…..
nebo marinádu?
Před zabalením hermelínek/camambert vykoupu v lázni z medu, chilli, domácího kečupu a kapky oleje (dělám to od oka), položím ho na alobal na kolečko cibule, přidám lžíci chilli medové lázně, další kolečko na sýr (nechytí se k alobalu) a pořádně zabalit. Já balím 2x. Griluju z každé strany na mřížce 3- 5 min (podle toho jak gril moc žhne). Důležité je pak nechat ten sýr zabalený asi 5 min odpočinout.
Ten grilovaci – recky halloumi? Nebo normalni camembert?
normální camambert nebo hermelín. Řecky halloumi griluji rovnou na mřížkách
My jsme tomu za mlada říkali studentský řízek. Nemusela být ani šunka, stačil plátek gothaje. K tomu pečivo nebo chleba. A když už byl okoralý -byly k hermelínu topinky.