(45) Smažený hermelín

4 hermelíny
4 plátky šunky nebo šunkového salámu
strouhanka,
vejce,
hladká mouka,
olej
syrové větší brambory

Každý sýr rozkrojíme prostředkem na plocho. Mezi vložíme plátek šunky nebo šunkového salámu a spojíme dvěma párátky. Pokud nemáme kulatou šunku, vykrojíme skleničkou kruh, který se do hermelínu vejde.
Obalíme v trojobalu a smažíme na oleji.

Brambory oloupeme, nakrájíme na hranolky a necháme ve slané vodě namočené asi 30 minut.

  1. smažíme ve fritéze přičemž na konci necháme hranolky dobře okapat.
    2. hranolky smícháme jen s trochou oleje, nasypeme na pečící papír a na plechu pečeme v troubě. Výhoda je tady v tom, že hranolky nejsou tak mastné.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (45) Smažený hermelín

  1. raduna.ha napsal:

    Smažený hermelín – to my můžem. Ale já ho nedokrajuji až do konce,
    udělám jenom kapsičku /tlamičku – jak já říkám/ a do ní vsunu šunku.
    Pro tento účel si ji nechávám nakrájet na trochu silnější plátky. Obaluji
    ve vejci a strouhance raději 2 x a nechávám před smažením ještě chvíli
    v ledničce.

  2. tinka napsal:

    Toto jídlo miluju! Dělám bez šunky. Doporučuji k tomu čerstvý salát, brusinky a skleničku bílého vína. S bagetou supr večeře. ?

  3. Katyp50 napsal:

    Smažený hermelín miluju. Víc než klasický sýr. Mám ráda i smaženou mozzarellu. Ty malé kuličky osuším, několikrát obalím ve vejci a ve strouhance a osmažím. K obojímu brusinky ne tatarku, ta mi k tomu nechutná. V poslední době mi vlastně nechutná vůbec.

  4. jarybarka napsal:

    Taky u nás velmi oblíbené a sýr kupuji v „lídlu“ Camembert nemá tak aromatický kožíšek?

  5. Ivana napsal:

    no já osobně mám nejraději sýr grilovaný v alobalu venku na grilu :o)

  6. hrabeboto napsal:

    My jsme tomu za mlada říkali studentský řízek. Nemusela být ani šunka, stačil plátek gothaje. K tomu pečivo nebo chleba. A když už byl okoralý -byly k hermelínu topinky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..