(46) Květák v těstíčku vcelku

Recept na nejlepší květák, jaký jste kdy měli připravený v troubě – snadno a rychle!

1 květák
40 ml citronové šťávy – 300 ml řeckého jogurtu 1 lžíce kari – 1 polévková lžíce olivového oleje
1 lžíce černého pepře – 2 stroužky česneku
1 lžíce kmínu – 2 lžíce soli

Troubu si předehřejme na 200 stupňů, připravíme si plech, který vymažeme olejem. Květák si omyjeme zbavíme se spodní části a odstraníme z něj zelené listy. V míse si
smícháme řecký jogurt s drceným česnekem, citronovou šťávou a zbytkem koření.
Květák ponoříme do naší vzniklé omáčky a celý ho s ní pomažeme.
Dáme do trouby a pečeme 30-40 minut na 200 stupňů.

Recept poslala:  Ivanka
Ilustrační foto

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (46) Květák v těstíčku vcelku

  1. IvaC napsal:

    To zkusím,může to být moc dobré,díky.

  2. kvetula.v napsal:

    Zkusila jsem uvedené těstíčko použít na brokolici – bylo to dobré, ale z celé zelené hlavy to sjíždělo, takže jen větší růžičky a to nemělo chybu .. Pečené 20 min na 180°

  3. Haderach Kwisatz napsal:

    https://carujeme.cz/cely-peceny-kvetak-s-pikantni-jogurtovou-marinadou/

    Jo, ten je bezva…pred dvema tydny jsem davala stejny recept na chat. Ale nelibi se mi, ze fotka je stazena, odsud. Pokud nemate vlastni fotku, bylo by fer to do prispevku uvest jako „ilustracni foto“ a nechlubit se cizim perim.

  4. Katyp50 napsal:

    Jj takto udělaný květák bych si dala hned. S maminkou jsme ho dělávaly tak, že se uvařil do poloměkka, pak jsme ho daly na kulatý pekáček, pokapaly máslem a daly zapéct. Když byl měkký posypaly jsme ho sýrem a daly ještě na chvíli zapéct. Bylo to skvělé jen tak to jíst bez přílohy.

  5. Jana Macůrková napsal:

    Mě tak jenom napadlo, co když v tom květáku bude nějaké to přírodní masíčko – zažila jsem v závodní jídelně v květáku krásnou zelenou housenku. A to byl květák smažený, čili daleko menší kousky. Tady v té celé hlavě se to bude hledat hodně blbě…

  6. katlej napsal:

    tedy takhle zpracovaný květák jsem ještě neviděla, vypadá to moc dobře. díky za tip

  7. Ivana napsal:

    Já včera zkoušela brokolici. trochu jsem ji předvařila – ale to byla asi chyba, protože to pak pouštělo vodu. Pro příště vím, že trochu méně curry a citronové šťávy :o)

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..