Recept je ze Srbska, kde používají hlavně jehněčí maso, já použila vepřovou kotletu
bez kosti. Další varianty jsou z telecího nebo drůbežího masa.
500 g vepřové maso
sůl, olej, česnek
4 velká rajčata, 2 velké papriky
2 velké cibule
Maso nakrájíme na malé nudličky, utřeme česnek a smícháme s olejem. Necháme chvilku odležet. Potom zprudka opečeme.
V druhé pánvi na oleji osmahneme na půlkolečka krájenou cibuli, přidáme nakrájenou papriku a rajčata. Když je zelenina skoro měkká, přidáme opečené maso a ještě chvíli podusíme.
Podáváme s rýží nebo hranolky, ale nejlepší je s měkkým bílým chlebem. Originální recept ještě přidává balkánský sýr, já ho ale nedávám.
Autorka receptu: Jana Macůrková
Praudu poudám, když poudám, že ji nekupuju . Mám to s ní jako s lilkem . Vyzkoušeno , nechutnalo .…