(51) Žampionová omáčka na těstoviny

Potřebujeme: cibulku, 1-2 stroužky česneku, žampiony čerstvé nebo sterilované, mladou cuketu, kopřivy nebo mladý špenát či rukolu – lze i kombinovat, smetanu, sýr (nejlépe čedar, ale jde i jiný), olej nebo máslo (podle chuti), sůl, pepř, mletý kmín
Postup: na tuku orestujeme postupně nakrájenou cibulku, cuketu a žampiony s česnek (může být medvědí), okořeníme a osolíme, přidáme kopřivy či listový špenát a rychle promícháme, zalijeme smetanou, do které jsme najemno nastrouhali sýr, necháme jen chvíli pomalu dusit, aby se omáčka zredukovala na hustější konzistenci, ničím ji už není třeba zahušťovat.
Podáváme s těstovinami, já nejraději se špagetami. Fantazii se meze nekladou, Tiggy navrhovala místo žampionů i lišky a přidat červenou sladkou papriku, Jana dává hříbky.

Recept poslala:  Infiniti

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Jeden komentář: (51) Žampionová omáčka na těstoviny

  1. morland napsal:

    Ahoj, tento recept jsem podle PŽ už zkoušela, žampiony jsem nahradila májovkami a bylo to výborné. M.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..