2 balení dlouhých cukrářských piškotů
2 velké bílé jogurty
1 polévková lžíce šlehačky v prášku
ovoce – borůvky, maliny, rybíz, meruňky…
2 balení želatiny na vaječnou tlačenku
4 dcl ovocné štávy nebo sirupu.
Množství je individuální podle velikosti nádoby a žravosti strávníků.
Do vhodné nádoby naskládáme piškoty.
Smícháme jogurty se šlehačkou a směs naneseme na piškoty.
Navrch nasypeme nebo poskládáme ovoce, které zalijeme želatinou.
Necháme vychladnout v ledničce a podáváme.
Pozor: želatinu nevaříme, pouze rozmícháme v horké šťávě nebo sirupu.
Autorka receptu: Jana Macůrková
Já tyhle nepečené s ovocem a želatinou strašně moc miluju.
Už se nemůžu dočkat až začne zrát nějaké ovoce -jenže to už bude léto a pak už to frčí moc rychle zase až k vánocům…
Já mám ještě něco málo v mrazáku, ale taky už skoro končím.
To z mtazáku má jednu výhodu – ta želatina na něm hrozně rychle tuhne.