(672) Jogurtové lívanečky

30 dkg jogurtu
3 vejce
1 prášek do pečiva
špetka soli
3 vanilkové cukry
15 lžic polohrubé mouky

Vše smíchat a ihned smažit lívanečky. (Já jsem zvolila následující postup: napřed jsem rozšlehala vejce, pak přidala jogurty, sůl a
cukr, po částech mouku a nakonec  prodopeč.) Smažíme na malé vrstvě oleje.

Recept poslala Nella, lívance dělala Haderach
Nella k tomu píše: „My jsme na to většinou dva a dělám to pro nás z třetinové dávky, z ní vyjde tak 6 lívanečků. Jsou opravdu moc dobré a rychle hotové :-)“ …  A já dodávám: „Dělala jsem to z dávky dvonásobné a mohu vřele doporučit, Jsou vynikající, lehké, nadýchané. Odteď jiný nedělám.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

32 komentářů: (672) Jogurtové lívanečky

  1. a.rena napsal:

    Tak ty udělám. Příští víkend dorazí jedni vnoučci na prázdniny a spolu s těmi domácími, budou neustále vyžadovat k snídani palačinky apod, tak se to bude hodit. Už se na ně těším, třeba se mi podaří aspoň ochutnat. 😉

  2. lakysa22 napsal:

    Přijede syn – to znamená haldu palačinek, nejmíň tři druhy džemů, aby to nemělo pořád stejnou chuť, a motání… Zkusím překvapit – jogurtová bábovka je už vyzkoušená, za ten týden, co by tady měl být, přijde i na jiné dobrůtky. Mám zakázáno maso, moc ho nemusí, a v práci ho má třikrát denně.
    Tak děkuju moc!
    Dnes vyzkouším z poloviční dávky, jen váhu budu muset schovat, má vždycky takový vyčítavý pohled, a ty kecy….

  3. Katyp50 napsal:

    To vypadá skvěle, určitě si je udělám, honí mě mlsná na něco podobného už dlouho.
    Já nějaké nákypy, sladké rýže, jáhlové a jiné kaše nejím, ale lívanečky si dám s chutí.
    Tak jdu čistit ledničku. Cosi v ní zatouchá a nemůžu na to přijít.

  4. jarybarka napsal:

    Jogurtové lívance znám a dělám.Jsou rychlé a lehoučké.Jen nejsem vlastníkem lívanečníku tak dělám o dost větší placáky.Když přijdou mladí je o ně boj.Doporučuji toto je fakt ňamka.

  5. Devětapadesátka napsal:

    Protože jste jezinky, jdu do cukrárny. Tak. Máte mě na svědomí.
    Procedůry mám dnes za sebou, tak se musím odměnit. Bylo to náročný.

  6. Katyp50 napsal:

    Doporučím třítýdenní pobyt v nemocnici v Duchcově a to uvidíš, jak se ráda vrátíš do Jánek na nalámané špagety a další mlsoty. O těch se nám ani nezdálo!

  7. Jiřina napsal:

    Lívance máme moc rádi, většinou dělám jen kynuté, ale tyto vypadají moc dobře, takže zítra nakoupím jogurty a vezmu to z jedné vody – jogurtová bábovka a lívanečky. Díky za typ. 🙂

  8. Haderach Kwisatz napsal:

    Milé virtuální kamarádky-kuchatky, myslím, že si tu trochu lžeme do kapsy.
    Ad Jarybarka: ano, v lázních se jedlo docela dobře, protože kupodivu i za totáče bylo naše lázeňství na přijatelné úrovni a jezdili k nám i zahraniční pacienti. A devizovýmu cizozemci těžko podáš stejnou šlichtu, jako dělníkovi v Kolbence. Ale dovolím si připomenout, kolika z nás nadosmrti znechutily některá jídla blevajzy ve školních jídelnách, co se jedlo v normálních nemocnicích (dcera se narodila v ´87 a prase by nežralo, čím nás v porodnici krmili) a jakýma ňamkama disponovaly závodní jídelny. To už nám tu chybí jen Obálka a její normy. Jistě – normy byly – jenže všude se kradlo ostošest a jídla se vařila z toho, co zbylo. Koupit slušný maso? Jo, když měl člověk známýho řezníka, muže automechanika (směna služby za zboží) nebo strejdu v KSČ. O ostatních věcech ani nemluvím. NEBYLO LÍP!
    Ad Věra: děcka jsou dnes tak vybíravá, jak si je vychováme a jak jim dovolíme. A že nechtějí denně jíst ke svačině neochucený bílý jogurt? Já bych ho TAKY nejedla, pokud by to nebyla moje volba. A nejedly by ani řízek nebo borůvkovej koláč nebo já nevím co, kdyby to bylo denně. Strava má být pestrá a denně se opakující něco se přejí (navíc jen blbec může předpokládat, že děti budou dobrovolně pojídat neochucenej bílej jogurt, což je věc druhá). Za komančů jsme si ve škole předpláceli mléko, 1/4 l v krabičce-vaničce, jako od sádla. A střídalo se – neochucený, kakaový, jahodový, sice hnusný, ale alespoň chuťově variabilní (rok 1972).

    • BOYE napsal:

      Má pravdu, předsedo!
      O nemocniční stravě bych mohla zpracovat srovnávací tabulky. Jako pacient, jako doprovod i jako brigádník v kuchyni (za totáče). Dodnes mě mrzí, že mě tenkrát nenapadlo ty zloděje udat – už jsem mohla být z basy venku… Nebylo líp, normy – nenormy. Školní jídelny byly převážně zbraní hromadnýho ničení, ty lepší jen obecnýho ohrožení. Výjimkám čest. A jako žákyně, studentka a následně úča vím, o čem mluvím.
      Jen v těch lázních jsem nikdy nebyla…
      A teď se musím držet. Abych to nevzala z gruntu – psala bych do rána… Už dlouho zvažuju stať o krmení potomstva, všežravosti a zpovykanosti.
      Holkykluci, ať už se řadíme mezi bohaté, střední, nebo relativně chudé – furt jsme na tom všichni tady líp, než miliardy jiných. I v tom blbým špitále. Hogwh.

    • IvaC napsal:

      Helenko,máte pravdu,Už jsem to tu psala.Nebylo líp.Jen jsme byly mladé a rády na tu dobu vzpomínáme.Možná i něco bylo lepší,nebo jiné,než dnes,ale ta dnešní nabídka…Když si vzpomenu na Ovoce a zeleninu,kde se strachy třepaly mrkve ,zelí a jablka a nic víc.Pomeranče,banány,mandarinky -to bylo jen o vánocích a podle zkušeností manželových příbuzných,na venkově to bylo na příděl.Manžel tady něco přece jen sehnal a při cestě k rodičům na Moravu jim to přivezl.A když to přepočítám na tehdejší platy a dnešní,tak to bylo vlastně pěknědrahé.Nemluvě o možnostech těch dnešních mladých,kterým to moc přeji.Bohužel jsme je trochu rozmazlily,ale on je život(snad)srovná.

    • Vera M. napsal:

      Decka jsou Decka , ale my jsme fakt kdysi snědli všechno . Nevzpomínám si, ze bych řekla jako dítě doma , ze tohle jist nebudu . Hlášení : tyto livanecky musíme s dcerou vyrábět PO VEČEŘI denně . To už je na palici . Ale jsou vYnikajici , jen místo jogurtu tam dávám zakysanku, jogurt nemám

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..