vinná klobása
šlehačka
Smotáme porce vinné klobásy (lepší jsou šnečci, ale neměla jsem čas), lupneme do nádoby a zalijeme šlehačkou, žádné koření, žádná sůl … prostě nic. Strčíme do trouby na 180° a pečeme, až se ve šlehačce objeví tuk z klobásy, trvá to cca půl hodiny.
Autorka receptu: HaderachKwisatz
Nezapomněla jsi na UHO?
Vinnou s UHO mas za ukol ty, pokud se nepletu 🙂
Já vím, ale nedám to. To nemůžu udělat Babicovi.
🙂 🙂 🙂
Jejdamane , to musí být dobre . Neuverite , já jsem vinné klibasky nikdy nejedla ?. Jsou mi vzhledem takové divné a mamka to nekupovala . Teď kdybyste poradily , kde zhruba koupit chutné . Budu tu mít na Velikonoce fool house , tak se to moc hodi . Jednoduchá příprava , to je ono !!
Tady nás moc nebude, kdo Ti poradí, kde TADY koupit. Nebo pojedeš do Prahy?? Já zkusím Globus…
Globus ma taky docela dobrou (teda alespon ten v Cakovicich). Ale snad to neni jen regionalne 😉
Dobrý dělá taky Sváček na Arbesáku
To jo, ale tam si Věra s Lakysou těžko skočej, že jo 🙂 🙂 🙂
To bylo pro pražandy…
Koště mi už funguje, ale má být zase špatné počasí, tak to bude muset počkat…?
u nás je má taky dobrý….
Koukla jsem zpět, a včera se tu psalo, že v Makru…
Správnej recept, kdysi jsem dávala ještě na PŽ. Jinak je ani nedělám, ale určitě zkusím přidat ten pórek.
My máme rádi víc propečené a křupavé. Ale to už záleží na každém.
Ale dnes se chystám udělat jogurtové lívanečky, bude nás konečně víc
než jedna. 🙂
Taky ji nechávám opéct do červena, šlehačka se prakticky vypeče.
Já bych to pokombinovala. Větší než malé množství pórku zalít tou smetanou.
Já lívance dělala včera, smlsnete si. Již jsem je zařadila do mého stálého repertoáru 😀
Též se těším. Dcera s deckama přijede na Velikonoce v sobotu večer a bude na stole všechno . Těším se , Chudáci jedou celicky den . Kdysi před lety jezdili v noci a dnes už to zdravotně nedávají . Tak babička připravuje cely den dobroty na uvitanou ❤️
Není to s tou šlehačkou moc tučné? Vypadá to dobře, jen bych měla obavy z mastného jídla, sama vinná klobáska je dost tučná.
Dneska přijede kamarádka na víkend. Doma vymeteno, ven se mi teda nechce ani za trest – leje jako z konve a je docela zima. Takže přijdou na řadu zbytky.
Vařím brambory, které začaly lehounce klíčit. Ve slupce. Pak je oloupu a nastrouhám, přidám trošku mléka, vajíčko, hrubou mouku, sůl a koření dle chuti. Vypracuji si těsto jako na knedlíky. Mezitím si osmažím cibulku na trošce sádla a přidám najemno nasekaný česnek – taky už nějak podezřele vyráží. Odstavím, s česnekem už dál nesmažím, zhořkl by a ztratil vůni. Z těsta vyválím na folii placku, pokladu osmaženou cibulku, posypu strouhaným sýrem – zbyl mi tu od špaget, položím zbylé asi 3 plátky šunky, mít špenát, přidala bych pár lístků. Zaroluji a v té fólii dám do horké lázně jako klasický bramborový knedlík. Po vychladnutí odstraním fólii a krájím na roládové kousky. Zbyla mi půlka zelného salátu ve sklenici a ještě mám strouhanou červenou řepu s křenem. To bude jako příloha. Zdravé a moc dobré – zbytky zlikvidovány. Pár brambůrek si nechám stranou.
Při vybalování jsem objevila velkou plechovku kousků bílého chřestu. Opravdu velkou, takže Jana má úkol koupit kvalitní šunku od kosti a sýr gouda. Zapékací misku vyložím chřestem, pokladu plátky másla, přidám proužky pokrájené šunky, celé zasypu bohatě sýrem a dám zapéct. Obložím přitom chřest plátky brambor, které poslouží jako příloha. Ze šťávy z chřestu a zbylých kousků udělám polévku – lehce osmahnu cibulku, na ní udělám jíšku z mouky, zaliju šťávou z chřestu, povařím. Okořením dle chuti – konečně jsem vybalila i směs italských bylin na cokoliv. Pak vložím chřestové kousky, rozmickuju dohladka, do toho trochu šlehačky a je z toho hustá krémová chřestová polévka. Zítra jedeme na nákup, takže další krmi vymyslíme večer.
Nějak jsi zapomněla na kočičandy….
Kdybys viděla kočičí špajzku, tak bys jen záviděla. Ve velké a dost hluboké polici mají tolik zásob, že by přežili až do léta. Jen granulky musíme zítra dokoupit.
Nezáviděla…ten náš dareba má víc dobrůtek, než já.. a nepodělí se?
A zkus mu hrábnout do misky.
Katy, ač se to zdá s tou šlehačkou tučné, tak není. Musíš ji nechat úplně vypéct. Klobásky jednak nepopraskají a druhak jsou krásně šťavnaté. Bonus:, je to bez práce! ?
Určitě vyzkouším. Jen co budu mít skleněnou zapékací misku nebo vhodný pekáček. Ale to přijde až po dalším stěhování věcí z Krkonoš. To bude taky sranda.
A musím říct, že vypečeninka, která se utvoří, je daleko lepší s tou smetanou, než jen tak. To je pak ta chlebová požírka, kterou člověk pořádá na tajno a preventivně huláká, že sám má málo… 🙂
🙂
Víš co , ty jsi královna . Paráda . Já takovou bandu musím nakrmit jen Semotamo , takhle jsem kouzlila kdysi před 15-20 lety . Decka na studiích a všechny ceny vyskocily. Kouzlila jsem , kouzlila , ale jsi lepší
Nemůžu si pomoc,ale tahle fotečka ve mně chuť na klobásu,kterou mám ráda,fakt nevzbuzuje.Připomíná mi to nějakého exotického červa a to uznejte ,že by si ho dal málokdo.Chuťově to asi bude dobré,ale na vzhled nic moc. : )
Tak zavři oči a žer……Já to tak dělám u některých jídel taky, ale hlavně kvůli vůni, ucpu si nos a a mlaskám…..
Jani,jen jsem projevila svůj názor a to slušně.Jak bych řekla
každému,já fakt nežeru,ale jím.A zavírat oči nehodlám.Jsem dost
impulzivní,ale kam se hrabu na tebe.
Musím s tebou souhlasit. Nevědět, jaká je to lahůdka, taky bych váhala. A po pravdě: Kdyby takováhle fotka byla na té stránce, ze které jsme zdrhli, nezůstal by na ní pixel suchej. Jediné co omlouvá, že nejsme profíci.
Nicméně, neznáš-li klobásu se smetanou a normálně ji jíš, rozhodně doporučuju 🙂
Jen si posluzte, jezinky 🙂 Jak jsem psala, snecci lepsi, ale nebyl cas.
Ále, to jen že had leze z díry, vystrkuje kníry…, no. 🙂
Helenko,to nebylo nic proti tobě,jen se mi ten červ tam nelíbil,to je vše.
Jezkovovoko, Ivo, v poho. Taky se mi nelibila, ale jinou jsem nemela a ke stazeni zrovna taky nic moc. Vsak jsem vam ty „jezinky“ ozdobila smajlikama, ne? Pokazdy se vsechno nepovede 🙂
Já mám výhodu, že fotí Dorostenka a tý když foto nevyhovuje, tak nepovolí. Takhle jste přišli např. o děsně dobrou čočku, která i byla fotogenická, ale umělkyni foto nesedlo, protože nešel blesk…
Furt lepší když je divná fotka k dobrému jídlu, než naopak 🙂
A já bych poděkovala Haderach za fotku. Stará se o Bramboračku, vaří, fotí a věnuje tomu hodně času. Nejsme tady profesionálky, prostě pospíchala a chtěla dát recept. Kritiky bych požádala o recepty a fotky na „úrovni“. Mně naopak ta fotka pobavila a konečně jsem si představila vinnou klobásu ve šlehačce, doposud mi to připadalo, že to musí být moc mastné. Mimochodem, moje matka taky šneky nedělala a přesto jsme vinnou klobásu měli moc rádi.
Hele, a to buď ráda, že jsem tam nedala tu na talíři 🙂
🙂 🙂
To je dobře,že byste poděkovala,Franzisko,ale doufám,že tak ,jak vy říkáte svůj názor,tak mohu i já ,nebo kterákoliv jiná přispěvatelka, vyjádřit svůj.Nebo se tady musíme jen chválit a probůh nic jiného?Tomu nevěřím………….
Jistěže NE! Beru kritiku, Franci díky za toleranci a jsem ráda, že se pobavila. A už dost, holky, prosím! Nebo tu zatracenou fotku vyměním 🙂 🙂 🙂
Nic neměnit a hlavně nepřestávat 🙂 Já jsem nějaký ten recept poslala, ale fotky nemaje, byla jsem ráda, že ji za mně Haderach vybrala a u králíka na víně se obzvlášť povedla. Já zatím ještě neumím hotový pokrm nafotit a poslat, ale hodlám na tom pracovat. Jenže teď se chystám na operaci (spousta lítání po vyšetřeních) a jak se trochu oklepu, tak žením syna (slíbili mi že budu ve stavu se svatby se ctí zúčastnit. No a pak se snad dostanu i k tomu abych někoho uhnala, kdo by mně naučil to focení a věci s tím spojené. Ať jsou fotky jaké jsou, ale určitě jsou od srdce a to se cení. Hlavně že to tu frčí a denně se těším co nového zas objevím 🙂 Ale na obhajobu Jany musím říct, že i u nás se občas používá rčení „nekecej a žer“, ale to všichni víme, že je to v dobrém a od srdce 🙂 Ze srandy to dokonce říkala i moje maminka mým synům, když jim něco nešlo pod nos, a to byla babička s velkým B a kluci to taky brali jako láskyplné škádlení a dodnes na ni s láskou vzpomínají, i když už s námi víc než pět let není. Ale zapomenout na ni nejde 🙂