(675) Zapečená vinná klobása II.

vinná klobása
šlehačka

Smotáme porce vinné klobásy (lepší jsou šnečci, ale neměla jsem čas), lupneme do nádoby a zalijeme šlehačkou, žádné koření, žádná sůl …  prostě nic. Strčíme do trouby na 180°  a pečeme, až se ve šlehačce objeví tuk z klobásy, trvá to cca půl hodiny.

Autorka receptu: HaderachKwisatz

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

44 komentářů: (675) Zapečená vinná klobása II.

  1. Vera M. napsal:

    Jejdamane , to musí být dobre . Neuverite , já jsem vinné klibasky nikdy nejedla ?. Jsou mi vzhledem takové divné a mamka to nekupovala . Teď kdybyste poradily , kde zhruba koupit chutné . Budu tu mít na Velikonoce fool house , tak se to moc hodi . Jednoduchá příprava , to je ono !!

  2. Devětapadesátka napsal:

    Správnej recept, kdysi jsem dávala ještě na PŽ. Jinak je ani nedělám, ale určitě zkusím přidat ten pórek.

  3. raduna.ha napsal:

    My máme rádi víc propečené a křupavé. Ale to už záleží na každém.
    Ale dnes se chystám udělat jogurtové lívanečky, bude nás konečně víc
    než jedna. 🙂

  4. Katyp50 napsal:

    Není to s tou šlehačkou moc tučné? Vypadá to dobře, jen bych měla obavy z mastného jídla, sama vinná klobáska je dost tučná.
    Dneska přijede kamarádka na víkend. Doma vymeteno, ven se mi teda nechce ani za trest – leje jako z konve a je docela zima. Takže přijdou na řadu zbytky.
    Vařím brambory, které začaly lehounce klíčit. Ve slupce. Pak je oloupu a nastrouhám, přidám trošku mléka, vajíčko, hrubou mouku, sůl a koření dle chuti. Vypracuji si těsto jako na knedlíky. Mezitím si osmažím cibulku na trošce sádla a přidám najemno nasekaný česnek – taky už nějak podezřele vyráží. Odstavím, s česnekem už dál nesmažím, zhořkl by a ztratil vůni. Z těsta vyválím na folii placku, pokladu osmaženou cibulku, posypu strouhaným sýrem – zbyl mi tu od špaget, položím zbylé asi 3 plátky šunky, mít špenát, přidala bych pár lístků. Zaroluji a v té fólii dám do horké lázně jako klasický bramborový knedlík. Po vychladnutí odstraním fólii a krájím na roládové kousky. Zbyla mi půlka zelného salátu ve sklenici a ještě mám strouhanou červenou řepu s křenem. To bude jako příloha. Zdravé a moc dobré – zbytky zlikvidovány. Pár brambůrek si nechám stranou.
    Při vybalování jsem objevila velkou plechovku kousků bílého chřestu. Opravdu velkou, takže Jana má úkol koupit kvalitní šunku od kosti a sýr gouda. Zapékací misku vyložím chřestem, pokladu plátky másla, přidám proužky pokrájené šunky, celé zasypu bohatě sýrem a dám zapéct. Obložím přitom chřest plátky brambor, které poslouží jako příloha. Ze šťávy z chřestu a zbylých kousků udělám polévku – lehce osmahnu cibulku, na ní udělám jíšku z mouky, zaliju šťávou z chřestu, povařím. Okořením dle chuti – konečně jsem vybalila i směs italských bylin na cokoliv. Pak vložím chřestové kousky, rozmickuju dohladka, do toho trochu šlehačky a je z toho hustá krémová chřestová polévka. Zítra jedeme na nákup, takže další krmi vymyslíme večer.

  5. Vera M. napsal:

    Víš co , ty jsi královna . Paráda . Já takovou bandu musím nakrmit jen Semotamo , takhle jsem kouzlila kdysi před 15-20 lety . Decka na studiích a všechny ceny vyskocily. Kouzlila jsem , kouzlila , ale jsi lepší

  6. IvaC napsal:

    Nemůžu si pomoc,ale tahle fotečka ve mně chuť na klobásu,kterou mám ráda,fakt nevzbuzuje.Připomíná mi to nějakého exotického červa a to uznejte ,že by si ho dal málokdo.Chuťově to asi bude dobré,ale na vzhled nic moc. : )

  7. Haderach Kwisatz napsal:

    Jen si posluzte, jezinky 🙂 Jak jsem psala, snecci lepsi, ale nebyl cas.

  8. francizska1 napsal:

    A já bych poděkovala Haderach za fotku. Stará se o Bramboračku, vaří, fotí a věnuje tomu hodně času. Nejsme tady profesionálky, prostě pospíchala a chtěla dát recept. Kritiky bych požádala o recepty a fotky na „úrovni“. Mně naopak ta fotka pobavila a konečně jsem si představila vinnou klobásu ve šlehačce, doposud mi to připadalo, že to musí být moc mastné. Mimochodem, moje matka taky šneky nedělala a přesto jsme vinnou klobásu měli moc rádi.

  9. IvaC napsal:

    To je dobře,že byste poděkovala,Franzisko,ale doufám,že tak ,jak vy říkáte svůj názor,tak mohu i já ,nebo kterákoliv jiná přispěvatelka, vyjádřit svůj.Nebo se tady musíme jen chválit a probůh nic jiného?Tomu nevěřím………….

  10. Nella napsal:

    Nic neměnit a hlavně nepřestávat 🙂 Já jsem nějaký ten recept poslala, ale fotky nemaje, byla jsem ráda, že ji za mně Haderach vybrala a u králíka na víně se obzvlášť povedla. Já zatím ještě neumím hotový pokrm nafotit a poslat, ale hodlám na tom pracovat. Jenže teď se chystám na operaci (spousta lítání po vyšetřeních) a jak se trochu oklepu, tak žením syna (slíbili mi že budu ve stavu se svatby se ctí zúčastnit. No a pak se snad dostanu i k tomu abych někoho uhnala, kdo by mně naučil to focení a věci s tím spojené. Ať jsou fotky jaké jsou, ale určitě jsou od srdce a to se cení. Hlavně že to tu frčí a denně se těším co nového zas objevím 🙂 Ale na obhajobu Jany musím říct, že i u nás se občas používá rčení „nekecej a žer“, ale to všichni víme, že je to v dobrém a od srdce 🙂 Ze srandy to dokonce říkala i moje maminka mým synům, když jim něco nešlo pod nos, a to byla babička s velkým B a kluci to taky brali jako láskyplné škádlení a dodnes na ni s láskou vzpomínají, i když už s námi víc než pět let není. Ale zapomenout na ni nejde 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..