(676) Králík tak nějak

porce králíka
hrst sušených hub
2 hrsti česnekových výhonků (mražené)
malá cibule
slanina zvaná anglická, případně trochu sádla, je li slanina suchá
zakysaná smetana
polohrubá mouka na zahuštění
sůl, saturejka

Králíka jsem vykostila a odblanila (máme ho tak raději), rozpustila podbřušec, osmahla na něm cibuli a na kousky nakrájené králičí maso, podlila vývarem z králičích kostí, přihodila namočené sušené houby (lze i zmrazené), osolila, a v troubě upekla do poloměkka. V zakysané smetaně rozmíchala mouku,  vmíchala do výpeku a přihodila výhonky. Dopekla do měkka. Vzniklou omáčku případně doředit, ale měla by být hustší. Příloha pečené brambory.

Recept poslala jako Králík s houbami a česnekovými výhonky A.rena.

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

14 komentářů: (676) Králík tak nějak

  1. raduna.ha napsal:

    Tak toto bych si dala hned. Jen mít toho králíka. Ono by to šlo i z
    vepřového, nebo z drůbeřího, ale potom by to nebyl králík tak nějak.
    Ale holky přiznám se. Ve ČT jsem ukořistila v Lidlu balíček dvou
    zadních nožek králičích /škoda, že jich nebylo víc/ a ten tiše čeká
    v mrazáku, až budu sama jedna doma a potom trojoobal a pánev. Ne nejsem
    lakomá, ale sama budu mít málo. 🙂

  2. hrabeboto napsal:

    Právě jsem poobědval králíka na houbách se smetanovou omáčkou. A navrch domácí
    štrůdl.
    Ten dnešní recept vypadá taky velmi lákavě.

  3. BOYE napsal:

    Heleďte, vy dva, vy s těma králíkama! Děláte chutě už tak dlouho, že jsem právě vyhlásila, že naší králíčandě končí dětství. Nastal čas, aby nám odnosila nějaké ty obědy. Můžete mi říct, jak se pozná to správný datum? Nebo je to u králíků vždycky? Nebo je třeba nejdřív navštívit hvězdopravce a pak teprv samce? Já si z dětství pamatuju jen tu králíkovou tašku, do které mi kdykoli dali samici, řekli jméno a já šla. Když jsem na udané adrese dopila hrnek šťávy – vždycky rybízová, jen u profesorů malinová – dostala jsem králici zpátky a bylo…
    Za relevantní informace předem děkuji. Doufám, že už brzy budu moci dělat chutě i já (a hlavně ty svoje uspokojit) 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..