250 g tvarohu ve staniolu
1 vejce
50 g rozpuštěného másla
200 g hrubé mouky
1/2 KL prdopeče
špetka soli
Uhňácejte těsto, zabalte omyté a osušené jahody, vařte v lehce osolené vodě 10 minut. Knedlíčky podávejte přelité rozmačkanými jahodami s moučkovým cukrem, rozpuštěným máslem (lepší je nechat ho trošku zhnědnout), rozdrobeným olešnickým tvarohem a šlehačkou.
Recept poslala: devetapadesatka
Vypadá to dobře. Asi bych do knedlíčků dala jiné ovoce než jahody. Já jahody v teplém stavu moc nemusím. Třeba s meruňkou si je umím představit, s kouskem jablka a skořicí, se švestkou vyplněnou mandličkou…….. Jahody oblibuji hlavně syrové, sypnuté třtinovým cukrem a trochu domácí šlehačky nebo tvaroh smíchaný se šlehačkou….. tak to můžu.
Peckoviny do testa balim. Pokud mam jahody, maliny nebo boruvky, delam jen kulate prazdne knedlicky a ovoce, rozmackane s cukrem a smetanou, davam navrch. Z boruvek nekdy varim zahour.
no jahody se balí ještě dobře :o)
No já právě razím heslo, že jahod není nikdy dost, proto je dávám jak dovnitř, tak navrch. Hlavně – za tu krátkou dobu varu se uvnitř nerozvaří 🙂
já mám nejraději to tvarohové těsto nasáklé tou šťávou z jahod 🙂
Na tvarohové knedlíčky mám následující recept (starý rodinný, ale používaný)
50 Dg tvarohu ve staniolu, 4 lžíce strouhanky, 2 lžíce dětské krupice, 4 žloutky, sůl, kousek másla, nakonec tuhý sníh.
Dělají se kuličky nebo plnit ovocem – pomalu vařit 12 minut.
Nebo – lžící noky – vařit 8 -10 minut a polévat ovocnou omáčkou. Samozřejmě i žahourem. 🙂
Místo strouhanky jsou výborné starší karlovarské rohlíky, nadrobit na drobečky.
Polévat máslem s cukrem.