(71) Jahodové knedlíky z tvarohového těsta I.

250 g tvarohu ve staniolu
1 vejce
50 g rozpuštěného másla
200 g hrubé mouky
1/2 KL prdopeče
špetka soli

Uhňácejte těsto, zabalte omyté a osušené jahody, vařte v lehce osolené vodě 10 minut. Knedlíčky podávejte přelité rozmačkanými jahodami s moučkovým cukrem, rozpuštěným máslem (lepší je nechat ho trošku zhnědnout), rozdrobeným olešnickým tvarohem a šlehačkou.

Recept poslala: devetapadesatka

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (71) Jahodové knedlíky z tvarohového těsta I.

  1. Katyp50 napsal:

    Vypadá to dobře. Asi bych do knedlíčků dala jiné ovoce než jahody. Já jahody v teplém stavu moc nemusím. Třeba s meruňkou si je umím představit, s kouskem jablka a skořicí, se švestkou vyplněnou mandličkou…….. Jahody oblibuji hlavně syrové, sypnuté třtinovým cukrem a trochu domácí šlehačky nebo tvaroh smíchaný se šlehačkou….. tak to můžu.

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Peckoviny do testa balim. Pokud mam jahody, maliny nebo boruvky, delam jen kulate prazdne knedlicky a ovoce, rozmackane s cukrem a smetanou, davam navrch. Z boruvek nekdy varim zahour.

  3. babcahelca54 napsal:

    Na tvarohové knedlíčky mám následující recept (starý rodinný, ale používaný)
    50 Dg tvarohu ve staniolu, 4 lžíce strouhanky, 2 lžíce dětské krupice, 4 žloutky, sůl, kousek másla, nakonec tuhý sníh.
    Dělají se kuličky nebo plnit ovocem – pomalu vařit 12 minut.
    Nebo – lžící noky – vařit 8 -10 minut a polévat ovocnou omáčkou. Samozřejmě i žahourem. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..