(72) Tataráček

300 g hovězího zadního masa
sůl, česnek, pepř
1 – 2 žloutky
worchesterová omáčka
sojová omáčka

chléb na topinky
olej

Originál tatarák se dělá ze svíčkové, ale ta je dost drahá. Já používám tzv.váleček.

Maso umelema na hodně jemno (melu i 3x pořád dokola.)
Přidáme žloutky, pepř, 1 lžičku worchesteru a 1 lžičku sojové omáčky.
Pokud je potřeba směs osolíme, ale pozor obě přísady jsou dost slané.
Topinky dobře usmažené na oleji potřeme česnekem, na ně naneseme masovou směs.

Příloha  – dobře vychlazené pivo.

Autorka receptu:  Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

13 komentářů: (72) Tataráček

  1. Ivana napsal:

    My do tataráku přidáváme ještě najemno krájenou kyselou okurku.

  2. IvaC napsal:

    A někde přidávají i cibulku a kečup…….

  3. Katyp50 napsal:

    Přidávám ještě na velmi jemno sekanou cibulku a trochu kečupu.
    A mám jednu krásnou historku s tataráčkem. Spolužačka ještě ze SEŠ byla taková trochu jednodušší. Jednou jsme byly s dalšími spolužačkami v hospodě na tataráku neb jedna měla narozeniny a tak jsme o tom ostatním povídaly. Ona děla, že je to skvělý nápad jak pohostit rodiče, kteří slavili nějaké výročí. Tak se nás vyptala na postup. No a po víkendu jsme se jí zeptali, jak si všichni pochutnali. Prý to bylo moc dobré, jen to trochu připálila. Tu salvu smíchu nějak nepochopila.

  4. devetapadesatka napsal:

    Dávám též najemno nakrájenou šalotku a nasekané kapary, sůl, pepř, špetičku drceného kmínu, špetičku papriky a lžíci dobrého kečupu. Sojovku nedávám, je výrazná a přebíjí chuť masa.

  5. Vera M. napsal:

    Decka , já nechci prudit s konkurenčním receptem , ake kdo má rad jinou verzi, tak mám přesný recept, který u nás funguje : na 200 g masa : 1 žloutek, 1 mala červená cibulka najemno, 1 KL olio, 1 KL červené sladké papriky , 1/2 KL drceneho kminu, 1 KL soli, 1 KL pepře, 1 KL worchesteru. 1 PL hořčice a 1 PL kecupu. ( KL = kávová lžička zarovnána a PL je polévkova). Také dělám z valecku. Přestože je tam toho hodně , výsledek bývá jemný

  6. Katyp50 napsal:

    Olio jako olivový olej? Tak to by mě vůbec nenapadlo ho tam přidat. No, proč ne, neochutnala jsem, nebudu kritizovat. Třeba to opravdu ten tataráček zjemní.

  7. kveta.batkova napsal:

    Myslím, že už jsem to psala (asi v diskusi PŽ), ale přesto se budu opakovat. Já s ohledem a naprostou hrůzou ze salmonely přidávám do tataráku místo žloutku lžičku nebo lžíci (podle množství výsledného produktu) kupované dobré majonézy. Chuť to nezmění, ani výsledný vjemový efekt není jiný. Zdravím všechny a přeji hezký slunečný víkend.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..