(725) Pudinková buchta

 

40 dkg hladké mouky
20 dkg másla
12 dkg moučkového cukru
1 vejce
špetka soli
2 lžíce mléka
1 prdopeč
Na náplň: 1/2 l mléka, 2 vanilkové pudinky, 12 dkg cukru, zakysaná smetana

Uděláme těsto a dáme odpočinout do lednice.
Mezitím uvaříme náplň – ingredience svaříme, občas zamícháme, aby se neudělal škraloup, do vlažného přišleháme 2 tučné zakysanky.
Těsto rozdělíme na poloviny, na pečící papír vyválíme spodní díl, natřeme krémem, přiklopíme druhým plátem těsta (je dobré ho vyválet na pečící papír ustřižený na míru plechu a pak ho překlopit).
Po upečení můžeme pocukrovat nebo pocákat citronovou polevou (autorce se osvědčil citronový krém z Lidlu).

Recept poslala:  Bláhovka

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (725) Pudinková buchta

  1. a.rena napsal:

    Tak ten vypadá velmi jedle. Lovím v paměti a vylovila jsem, že jsem ho už kdysi dělala víckrát a nevím, proč zapadl. Tak co nejdřív bude.

  2. Katyp50 napsal:

    Mně to s tím pudinkem připadá takové mdlé. Nevím, nikdy jsem to neochutnala, ale chybí mi tam něco pikantního a ta citronová poleva to asi nevytrhne.

  3. jarybarka napsal:

    Jak jsem mohla zapomenout. Ten dělávala mamka.Diky za připomenutí.Moje mamka dělala s citronovou polevou ale pod ní dávala rybízovou zavařeninu.Vynikající. Udělám!

  4. Katyp50 napsal:

    Nojo, tak to je to, co mi tam chybělo – trochu pikantní chuti navíc.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..