40 dkg hladké mouky
20 dkg másla
12 dkg moučkového cukru
1 vejce
špetka soli
2 lžíce mléka
1 prdopeč
Na náplň: 1/2 l mléka, 2 vanilkové pudinky, 12 dkg cukru, zakysaná smetana
Uděláme těsto a dáme odpočinout do lednice.
Mezitím uvaříme náplň – ingredience svaříme, občas zamícháme, aby se neudělal škraloup, do vlažného přišleháme 2 tučné zakysanky.
Těsto rozdělíme na poloviny, na pečící papír vyválíme spodní díl, natřeme krémem, přiklopíme druhým plátem těsta (je dobré ho vyválet na pečící papír ustřižený na míru plechu a pak ho překlopit).
Po upečení můžeme pocukrovat nebo pocákat citronovou polevou (autorce se osvědčil citronový krém z Lidlu).
Recept poslala: Bláhovka
Tak ten vypadá velmi jedle. Lovím v paměti a vylovila jsem, že jsem ho už kdysi dělala víckrát a nevím, proč zapadl. Tak co nejdřív bude.
Mně to s tím pudinkem připadá takové mdlé. Nevím, nikdy jsem to neochutnala, ale chybí mi tam něco pikantního a ta citronová poleva to asi nevytrhne.
Jak jsem mohla zapomenout. Ten dělávala mamka.Diky za připomenutí.Moje mamka dělala s citronovou polevou ale pod ní dávala rybízovou zavařeninu.Vynikající. Udělám!
Nojo, tak to je to, co mi tam chybělo – trochu pikantní chuti navíc.