Recept poslala Odetka77 píše k tomu:
Zítra máme slet a rozloučení s nejstarší čarodějnicí a k té příležitosti budou jedním z pohoštění čarodějnické klobouky.
Pro kuchatky vařečkou nepolíbené je obtížnost na úrovni trojbarevného pudinku.
Potřebujeme jahody, které umyjeme a necháme uschnout ( důležité kvůli polevání, aby na nich držela čokoláda ). Dobré jeje nechat trochu vychladit, čokoláda tolik nestéká.
Dále kulaté sušenky, nebo piškoty ( když máme čas ), na které je recept níže, nutelu a čokoládu na polevání.
Jahody u stopky seřízneme, nemusí být perfektně rovné, žádná čarodějka nemá souměrný klobouk, platí i pro piškoty. V seříznutém místě vykrojíme otvor ( dobře to jde tou nejlevnější plechovou škrabkou na brambory ), který naplníme nutelou a přilepíme na piškoty. Než se rozehřeje čokoláda (na 30 kusů padly dvě tabulky 100 g), se jahody na piškotu usadí ( piškot vsaje šťávu ). Polejeme jahody a piškot, kreativní lidé mohou zdobit. Necháme ztuhnout a pak pozorujeme, jak mizí.
Stoletý recept na piškot asi 20 ks.
2 bílky a 2 PL cukru krupice vyšleháme na tuhý sníh.
2 žloutky a 2 PL cukru vyšleháme do světlé pěny. Přidáme 4 PL vanilkového pudinkového prášku a 2 PL hladké mouky. Vznikne tuhá hmota, kterou bych nedoporučovala ničím ředit. Lehce vmícháme tuhý sníh. Na pečící papír děláme lžící kopky dál od sebe, roztečou se. Pečeme 10 min na 180°C. Pokud by byl některý potvorák piškot moc rozteklý, nezoufáme a zatepla ho vykrojíme formičkou nebo sklenkou, taky se mi dnes dva tak povedly.
To vypadá zajímavě!
Hele, a máte na ten slet vůbec povolení? Oficiálně začínají až 30.dubna – tak plakáty nevyvěšuj, aby vám to nezatrhli! A pozor, až poletíte nad fermou Natvrdlýho Pražáka – minule po nás střílel ze vzduchofky!?
Farmou!
Letos si to nedovolí, už mi říká paní Marcelko ☺
Zajímavý recept, troufnu si jej vyzkoušet, akorát si budu muset pořídit silnější brýle nebo nečíst recept rozespalý, protože jsem začal zjišťovat, proč „čokoláda tolik neštěká“ 😀
Já tuhle ve škole zapsala do třídní knihy „sloní úlohy“…
☺ ☺ ☺
A jak si s tím sloni poradili?
Jsem na tom stejně, četla jsem: „Dobré je je nechat VYLADIT“ …. marně jsem přemýšlela, jak se jahody ladí ☺
Jinak výborný nápad, zítra vytvořím a beru sebou na slet, koště mám seřízené, naleštěné, bradavici připravenou, klobouk taky, tak ať máme něco na ten jediný zub ☺
Krásné a trefné.Navíc čokoláda s jahodami je lahůdka.
Tak mi tu mužskej nakukuje přes rameno a poslintal mi tričko 🙁
Marně vysvětluju, že je už v názvu pochoutky jasně uvedeno, že je určena čarodějnicím.
Je pevně přesvědčený, že až na včera zasazených jahodnících vyrostou první plody, ukecá mne na vyzkoušení receptu. Vypadá totiž silně mňamozně 😀