(733) Salát z cejnů

1 cejn osolený smažený na másle
3 mrkve
1/4 menšího celeru
6 ředkviček
majonéza z 1 vajíčka
2 PL Zorby  (smetanový jogurt)
pažitka
citron
sůl

Mrkev, celer a ředkvičky nastrouháme na jemno. Smaženou vychlazenou rybu rozebereme a vytaháme pečlivě kostičky. Rybu smícháme se zeleninou, majolkou a jogurtem, osolíme a ochutíme citronem. Přidáme nadrobno nakrájenou pažitku.

Recept poslala: Jarybarka

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (733) Salát z cejnů

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Evi, bude na závadu jiná rybka?

  2. jarybarka napsal:

    Nebude.Rybku použij libovolnou.Já použila cejna protože jejich maso moc ráda.Je strukturou docela podobné štičimu.Je sušší a tužší než kapří a to taky díky tomu,že je smažené a né vařené.
    Pokud se mi daří chytit na přehradě „cejna jak lopatu“vždy ho dělám v trojobalu protože je vynikající. Někdy do vajíčka přidám trochu nastrouhaného uzeného sýra který dodává rybě zase kapku jinou chuť.

  3. kveta.batkova napsal:

    Tak tomu rozumím, já bych to také raději udělala z hejka, protože nemá tolik kostí, co cejn. Vykosťovat cejna je pro mě noční můra. Jednou jsme dostali cejny od známého, tak jsem je opekla na pánvi, moc jsme se na to těšili, ale asi po půl hodině, kdy jsme se snažili sníst alespoň trochu toho masa, jsme to vyhodili. Prostě jsme to nedali. Ten hejk bude myslím o moc lepší, nebo to zkusím z šedé tresky. A asi hned v sobotu k večeři, co budeme na chatě. Díky za recept.

  4. kvetula.v napsal:

    Od švagra občas dostanu amura (kapra častěji). Jelikož jsme jen dva , rybka nikdy není na jedno jídlo. Tak už vím, co s druhým kusem. Už teď se na něj těším 😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..