(77) Utopenci

1/2 kg špekáčků
4 cibule na krájené na měsíčky
4 lžíce oleje
4 lžíce worchestru
4 lžíce octa
4 lžíce kečupu
8 lžic vody
4 lžíce hořčice
1/2 lžíce soli

Nechat povařit a přidat pepř a chilli koření dle chuti, nechat vychladnout a pak prokládat špekáčky a nálev.

Recept poslala: Radka

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (77) Utopenci

  1. lida.f napsal:

    U nás doma máme rádi pikantnější utopence, tak přidávám naložené feferonky.

  2. jarybarka napsal:

    Já kromě cibule prokládám utopence domácím kysaným zelím.

  3. IvaC napsal:

    Já je dělám úplně obyčejně a všem to moc chutná.Nálev dělám 1:1 ocet a vodu,svařím a nechám vychladnout.Špekáčky naříznu podélně,ale nedoříznu a vnitřek posypu sladkou paprikou a pepřem-hustě,vložím cibuli na půlměsíčky a dám do sklenice.prokládám cibulí a když je sklenice plná,přidám na čtvrtky nakrájenou kapii nebo červenou papriku,protáhnu po stěnách ,aby byla dobře vidět,zaleju nálevem a dám hrstičku barevného pepře.Týden proležet a paráda.

  4. blahovka.h napsal:

    To jsou tzv. „návštěva už je za dveřmi“. A když se nakrájí na kolečka jsou k jídlu dřív než si návštěva zuje boty. Já je měla ráda a prokládala jsem je i paprikou, okurkou a malými rajčátky. Tomu jsme říkali siláž a nikdy nic nezbylo. Sice to vypadalo, že už to někdo jedl, ale bylo to mňam. Teď se na ně jen můžu dívat.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..