(80) Jogurtové řízky

kuřecí (nebo jakékoliv jiné) řízky
1 velký jogurt
2-3  stroužky česneku
2 vejce
koření dle chuti (někdo dává i grilovací, já občas jen trošku chilli)Smícháním uvedených ingrediencí si vytvořte marinádu. Řízky lehce naklepejte, osolte a opepřete.  Protáhněte marinádou,  vložt do uzavíratelné  nádoby,  zalijte zbytkem marinády a uložte do lednice přes noc . Pak stačí jen obalit ve strouhance (přebytečnou marinádu nechte stéct nebo zlehka otřete o okraj misky)  a opatrně smažit – má to trochu připalovací sklony.

Autorka receptu: HaderachKwisatz

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (80) Jogurtové řízky

  1. raduna.ha napsal:

    Zkoušela jsem je dvakrát udělat. Vždy podle návodu . Ale při smažení se mi těstíčko
    částečně odlupuje. Kde dělám chybu? Při smažení řízků v trojobalu se mi to nestává.

  2. BOYE napsal:

    My tomu říkáme řízky v čínským bahně. Do jogurtu přidávám trochu škrobu, ale nedávám strouhanku – což příště zkusím. Vrstvu marinády dělám silnější, ale je fakt, že se loupou. Tedy loupaly. Od chvíle, co se do mé kuchyně nastěhovala zatra dobrá a skutečně nepřilnavá pánev, je to v poho. Jen se s nima nesmí ani hnout, dokud se nemusí obracet a i pak o o p a a t r r n ě ě ě …!

  3. radka.paf napsal:

    To je fakt mňamka. Já ještě pro pronikavější chuť do této marinády nastrouhám nivu, podle chuti. Promíchám a naložím řízečky. Druhý den nechám okapat, nožem mírně vetřu zbytek marinády a pak vykoupu v rozšlehaném vajíčku. Následně obalím ve strouhance. Drží to dobře.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..