kuřecí (nebo jakékoliv jiné) řízky
1 velký jogurt
2-3 stroužky česneku
2 vejce
koření dle chuti (někdo dává i grilovací, já občas jen trošku chilli)Smícháním uvedených ingrediencí si vytvořte marinádu. Řízky lehce naklepejte, osolte a opepřete. Protáhněte marinádou, vložt do uzavíratelné nádoby, zalijte zbytkem marinády a uložte do lednice přes noc . Pak stačí jen obalit ve strouhance (přebytečnou marinádu nechte stéct nebo zlehka otřete o okraj misky) a opatrně smažit – má to trochu připalovací sklony.
Autorka receptu: HaderachKwisatz
Zkoušela jsem je dvakrát udělat. Vždy podle návodu . Ale při smažení se mi těstíčko
částečně odlupuje. Kde dělám chybu? Při smažení řízků v trojobalu se mi to nestává.
Asi nikde, u jednoho se mi taky kousek odlouplo, ale jen u jednoho…
Já to nevím jistě,ale třeba máte moc té marinády,je dobré jí trochu sundat z řízku,aby nebyla tak vysoká vrstva.Snad to pomůže,já to tak dělám a jde to dobře osmažit.Jinak nám moc chutnají,ale my jsme řízkoví.
Píšu to tam – nechat stéct, otřít….
My tomu říkáme řízky v čínským bahně. Do jogurtu přidávám trochu škrobu, ale nedávám strouhanku – což příště zkusím. Vrstvu marinády dělám silnější, ale je fakt, že se loupou. Tedy loupaly. Od chvíle, co se do mé kuchyně nastěhovala zatra dobrá a skutečně nepřilnavá pánev, je to v poho. Jen se s nima nesmí ani hnout, dokud se nemusí obracet a i pak o o p a a t r r n ě ě ě …!
Škrob!!! To by mohlo pomoct!
To je fakt mňamka. Já ještě pro pronikavější chuť do této marinády nastrouhám nivu, podle chuti. Promíchám a naložím řízečky. Druhý den nechám okapat, nožem mírně vetřu zbytek marinády a pak vykoupu v rozšlehaném vajíčku. Následně obalím ve strouhance. Drží to dobře.